Ga naar de inhoud

Column van het college van Lisse

Laatste loodjes

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Voor wat betreft corona is dat voor mij zeker het geval. En ik hoor dat van meer mensen om mij heen. Ik houd me netjes aan de regels, maar merk dat het veel in en om het huis werken en verblijven best opbreekt. Ik mis de contacten, naar mijn werk gaan in plaats van de trap op, winkelen en uit eten gaan. Het is niet anders, dat weet ik ook wel. Maar poeh, wat verlang ik naar het einde van de pandemie.

 

Verkiezingen

Met de verkiezingen in het vooruitzicht, stevenen we af op het afronden van een periode. Dat zijn weer heel andere laatste loodjes en deze vallen mij alles behalve zwaar. Vanuit dat uitgangspunt kijk ik met veel plezier terug op de afgelopen periode en gelukkig kon ik vanuit huis ook genoeg bijdragen. Bijvoorbeeld aan de regeling voor ondersteuning en waardering van onze mantelzorgers en de meerjarige prestatieafspraken met onze wooncorporatie Stek, maar er staat nog meer in de steigers.

 

Contact met inwoners

Zeker in de eerste drie jaar als wethouder heb ik ook veel mooie processen en gesprekken met inwoners gehad. Dit heeft geleid tot stukken zoals de omgevingsvisie, de armoedenota, de maatschappelijke agenda en het woonprogramma Lisse. Inmiddels zijn veel van de acties en projecten uitgevoerd of ze staan in de planning, ondanks alle coronaperikelen. Ja, dat geeft energie!

 

Vergaderen

Maar soms zakt de moed me dan ineens weer in de schoenen. Laatst moest de klas van mijn dochter preventief in quarantaine. Verdorie, op de valreep toch corona in huis? Snel een afspraak gemaakt bij de GGD en gelukkig konden we snel testen. Op dat soort momenten vraag ik me af of er ooit nog een einde aan komt. Maar ik heb geen tijd om erover na te denken, want ik heb commissievergaderingen. Ik loop de trap op naar het raadhuis 2.0, zoals ik mijn werkkamer noem, en ga aan de slag. Resultaat van de avond: een mobiliteitsplan dat met complimenten door gaat naar de raad. Mijn energie is weer terug.

 

Hoop

Gelukkig blijkt de testuitslag van mijn dochter negatief. Ik hoop vurig dat de pandemie binnenkort voorbij is. Hopelijk komt er binnenkort een langetermijnvisie vanuit het kabinet. Dat is echt nodig, mede gelet op de hoeveelheid mensen die nu in quarantaine zitten en aan het aftellen zijn wanneer ze mogen testen en weer mogen deelnemen aan de samenleving. Maar ook voor de horeca, de cultuursector en entertainmentbranche, die popelen om weer aan de slag te gaan.

 

Goede moed

Als u dit leest is er weer een persconferentie geweest. Waarschijnlijk zijn de maatregelen versoepeld. Ik hoor om mij heen dat sommigen voorspellen dat we nu echt aan het eind van de pandemie zijn gekomen. Is het inmiddels te vergelijken met een gewone griep? Wat zou dat heerlijk zijn. Dan lukt het nog wel om me door die laatste loodjes heen te bijten. Vol goede moed.

 

Jolanda Langeveld, wethouder

j.langeveld@lisse.nl

Ga naar het begin