Ga naar de inhoud

5 juni: Kom van die bank af (Riet Austie)

Afgelopen week was het Frisse Lisse Lenteweek, een initiatief van team Lisse Actief om lekker te bewegen en gezond te eten. Wandelen, een kookworkshop, bewegen en een heuse supermarktsafari, het werd allemaal gratis georganiseerd.  Ik hoop dat er veel Lissers meegedaan hebben!

Team Lisse Actief

Het is niet de eerste keer dat ik iets schrijf over het onderwerp vitaliteit. Dat is bewust, want bij zo’n belangrijk onderwerp zit de kracht in de herhaling. In de eerste plaats wil ik graag het team Lisse Actief in het zonnetje zetten. Dit team is een belangrijke schakel in de organisatie van veel activiteiten voor junioren en senioren in ons mooie dorp. Het zijn stuk voor stuk bevlogen medewerkers, die zich voor ons allemaal inzetten. Want iedereen moet mee kunnen doen aan sport en bewegen, naar eigen kunnen. Enerzijds om een gezonde leefstijl te bevorderen. Anderzijds vanwege het sociale aspect, om plezier te beleven met anderen.

De Sjors

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar dan moet het wel beter gaan met de jeugd dan nu. Onderzoek van Jantje Beton heeft aangetoond dat de basisschoolleerlingen nog geen 7 uur per week buitenspelen. Dat is 2 uur minder dan een jaar daarvoor! In Lisse doen we er veel aan om dit tegen te gaan. Ook dit jaar krijgt elke basisschoolscholier aan het begin van het nieuwe schooljaar het boekje Sjors Sportief. Dat gaat ook uit van het team Lisse Actief. In het boekje staan alle cultuur- en beweegactiviteiten van de Lissese verenigingen.

Heel veel te doen

De leden van het team Lisse actief organiseren ook veel andere leuke activiteiten. Zo wordt er op woensdag en vrijdag gevoetbald op het veldje bij het Fioretti. Ook geeft het team sportclinics en organiseert ze toernooien en sportactiviteiten in alle schoolvakanties. Op die manier kunnen kinderen kennismaken met allerlei verschillende sporten en lekker bewegen in hun vrije tijd. Het is zo belangrijk dat kinderen achter de telefoon-, Ipad- en laptopschermen vandaan komen en gaan bewegen. Dat geeft ze als ze ouder zijn veel gezondheidswinst en ze zullen dan dus minder zorg nodig hebben.

De Max

Over ouder worden gesproken: het team zet zich ook in voor senioren! Er zijn verschillende activiteiten en programma’s om zo lang mogelijk fit en vitaal te kunnen blijven. De medewerkers zijn ook actief in de buurten, om mensen te motiveren om te gaan bewegen. Daarnaast houden zij zich bezig met aangepast sporten voor mensen met een beperking. Tel dan ook nog de ondersteuning die deze club biedt aan verenigingen erbij op en je hebt een prachtig pakket aan activiteiten. En superleuk nieuws: Team Lisse Actief komt na de zomer ook met een boekje voor de oudere dorpsgenoten: Max Vitaal. Rest mij alleen nog de vraag ‘komt u ook in beweging?’.

Riet Austie, wethouder

r.austie@lisse.nl

Ga naar het begin