Ga naar de inhoud

AED's gemeente Lisse

De gemeente werkt samen met Stan hard aan een volledige dekking van AED’s binnen de bebouwde kom van Lisse. Want als er binnen zes minuten een AED wordt gebruikt bij een hartstilstand, redden we levens.

Inmiddels is er al een flink bestand burgerhulpverleners dat wordt opgeroepen als het nodig is. Stan houdt bij de plaatsing van AED’s rekening met burgerinitiatieven. U moet uw AED dan wel aanmelden bij Stan.
 

AED aanschaffen met de buurt

Wilt u naast dit netwerk van AED's ook graag met uw buurt een AED aanschaffen? Lees dan onze tips.

 

1. Meld u aan als burgerhulpverlener

Als u kunt reanimeren, meld u dan op Hartslagnu aan als burgerhulpverlener. Vanaf dan ziet u op die website of via de HartslagNu-app zien waar de AED’s in onze gemeente hangen.

Registratie betekent natuurlijk ook dat u kunt worden opgeroepen in het geval van een hartstilstand.
U wordt opgeroepen voor een melding binnen 750 meter. Er zijn twee soorten oproepen:  

  • Ga direct naar het slachtoffer
  • Haal eerst een AED en ga dan naar het slachtoffer. U ziet op u mobiel waar u binnen een straal van 500 meter een AED kunt ophalen

     

2. Neem contact op met de contactfunctionaris

Contactfunctionaris Monique van der Weijden kan u veel vertellen over wat de gemeente doet en welke stappen u kunt zetten voor een buurt-AED. Stuur haar een mail: m.vanderweijden@hltsamen.nl.

 

3. Zorg dat mensen in de buurt kunnen reanimeren

Wij adviseren u om voldoende mensen een reanimatiecursus te laten volgen via de lokale EHBO-vereniging.

 

4. Registreer de AED

Het is belangrijk om de AED via de Hartstichting of HartslagNu te registreren. Zo is ook bij anderen bekend dat er in uw buurt een AED is.

 

5. Zorg voor stroomtoevoer

De gemeente voorziet niet in de stroomtoevoer van een buitenkast. Het is niet toegestaan om stroom te tappen van een lantaarnpaal of elektriciteitskast voor de installatie van de buitenkast. U zult dat op een andere manier moeten regelen.

 

6. Verzeker de buitenkast met AED

Diefstal van de AED of schade aan de buitenkast komt weinig voor, maar een verzekering is toch aan te raden. Controleer bij uw verzekeraar of de AED gedekt is via de opstal- of inboedelverzekering.

 

7. Zamel geld in

De gemeente verstrekt geen subsidie omdat zij de basisdekking al heeft betaald. Tips om geld in te zamelen vindt u bij veelgestelde vragen over de buurt-AED

 

Ga naar het begin