Waardering vrijwilligers

  • Kent u iemand die al lange tijd vrijwilligerswerk doet? Iemand die echt van betekenis voor de omgeving? U kunt deze persoon of groep voordragen voor een waardering
  • Voor een heel uitzonderlijke inzet kunt u iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding

Werkwijze

Welke vormen van waardering zijn er?

  • Waarderingsspelden. Deze worden gedurende het jaar uitgereikt bij bijzondere gelegenheden, zoals een jubileum of afscheid.
  • Jaarlijkse vrijwilligersprijzen. Er is een individuele vrijwilligersprijs, een groepsprijs en een jeugdprijs. De vrijwilligersprijzen zullen worden uitgereikt op een nader te bepalen datum.

 

Het college besluit over het toekennen van een waardering. Een onafhankelijke adviescommissie adviseert hen hierover.

Wie kan ik voordragen?

U kunt personen of groepen voordragen die actief zijn als vrijwilliger in Lisse of met het vrijwilligerswerk positief bijdragen aan de Lissese samenleving. Dat kan op diverse terreinen, bijvoorbeeld zorg en welzijn, in de buurt, cultuur, sport of bedrijfsleven. De vrijwillige activiteiten vonden minimaal plaats in het jaar vóór de voordracht.

Waarderingsspelden

Waarderingsspelden zijn voor mensen die zich veel en op een bijzondere manier inzetten voor Lisse. Denk aan personen die minimaal vijf jaar vrijwilligerswerk doen. Een waarderingsspeld reiken wij uit bij een bijzondere gelegenheid, zoals een jubileum of afscheid.

Vrijwilligersprijzen

Vrijwilligersprijzen zijn vooral voor mensen en groepen die zich langdurig en op een bijzondere manier inzetten voor Lisse. Voor de individuele vrijwilligersprijs komen personen in aanmerking die al tien jaar vrijwilligerswerk doen bij minimaal twee verenigingen of initiatieven. Voor de groepsprijs is dat ongeveer drie jaar. Ook personen of groepen die nog niet zo lang vrijwilligerswerk doen, maar zich op een unieke manier inzetten voor Lisse mag u voordragen voor de vrijwilligersprijzen.

Jongeren tot 18 jaar kunt u voordragen voor de jeugdprijs. Dit is vooral een aanmoedigingsprijs.

In de Regeling Waardering Vrijwilligers Lisse 2019 leest u of iemand in aanmerking komt voor een waardering.

Hoe draag ik iemand voor?

Meld een vrijwilliger aan via de groene knop 'Aanmelden'. Als u liever een schriftelijk formulier invult, kan dat ook. Vraag deze bij ons op via 14 0252. Zijn er meer mensen die uw voordracht ondersteunen? Zij kunnen dat dan in hetzelfde formulier aangeven. Of stuur hun motivatie als een bijlage mee.

Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Geef ook duidelijk aan waarom u vindt dat iemand een waardering verdient. Dat geldt ook voor mensen die uw voordracht ondersteunen. Als wij nog vragen hebben over de voordracht, nemen wij contact met u op voor meer informatie. Wij behandelen uw voordracht discreet en onder geheimhouding. Dat vragen we ook van u als aanmelder.

Voorwaarden

Wanneer kan ik iemand voordragen?

  • Waarderingsspelden

U kunt mensen het hele jaar door voordragen voor een waarderingsspeld. Dien de voordracht minimaal zes weken voor de gewenste uitreiking in.

Let op, wij gaan ervan uit dat u of uw organisatie zelf de uitreiking regelt. Denk onder meer aan locatie regelen, mensen uitnodigen en zorgen voor een hapje en drankje.

  • Vrijwilligersprijzen

Voor de vrijwilligersprijzen kunt u mensen ook het hele jaar voordragen. Vanaf ongeveer november sluit de inschrijving voor de uitreiking op de nieuwjaarsreceptie in januari. Als u iemand tussen november en januari aanmeldt, doet deze mee voor de vrijwilligersprijzen van het jaar daarop.

Ik ga iemand voordragen. En dan?

U krijgt na het invullen van het formulier direct een bevestiging dat uw formulier goed is ontvangen. Hierin leest u hoe het verdere traject verloopt. Geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact met ons op via 14 0252.

Meer informatie

Wilt u weten wie al eerder een waardering heeft ontvangen? Kijk dan in het Register Gemeentelijke Onderscheidingen.

Uitgebreide informatie vindt u in de Regeling Waardering Vrijwilligers Lisse 2019.

Ga naar het begin