Ga naar de inhoud

Lokaal Fonds Lisse

Heeft u een mooi, lokaal initiatief dat ten goede komt aan de samenleving van Lisse? Misschien kan het Lokaal Fonds Lisse u ondersteunen! Dit fonds is opgericht door inwoners van Lisse.  
 

Wat doet het Lokaal Fonds Lisse?

Het Lokaal Fonds Lisse heeft tot doel lokale initiatieven te ondersteunen om de verbinding en de kwaliteit van de samenleving in Lisse te verbeteren en de saamhorigheid te versterken. Hiermee steunt het de burgerinitiatieven die leiden tot lokale projecten in de gemeente Lisse die van algemeen maatschappelijk belang zijn. Op de website van Lokaal Fonds Lisse vindt u voorbeelden van projecten die het fonds kan steunen.

Om de continuïteit te waarborgen, werft het Lokaal Fonds Lisse inkomsten, bouwt het een reserve op en werkt het fonds zoveel mogelijk samen met partners.
 

Bijdrage gemeente Lisse & Stichting Poelpolder 50 jaar

In mei 2018 tekende het Lokaal Fonds een overeenkomst met de gemeente Lisse. Daarin staat dat de gemeente met een jaarlijkse bijdrage van € 10.000 het Lokaal Fonds Lisse en daarmee de lokale initiatieven van burgers ondersteunt. De bijdrage is toegezegd voor vier jaar. Ook kreeg Stichting Lokaal Fonds Lisse een bijdrage van ruim € 5.000 van de Stichting Poelpolder 50 jaar. Dit bedrag is specifiek geschikt voor burgerinitiatieven in de Poelpolder.
 

Het bestuur

Het bestuur van Lokaal Fonds Lisse bestaat uit de volgende personen:

  • Ad van Zelst - Voorzitter 
  • Jan van Grimbergen - Penningmeester
  • Gerard Boon – Secretaris
  • Magda Guicherit
  • Kaseh Oomen-Arends
  • Marco van der Lingen
     

Hoe kunt u een bijdrage aanvragen?

Het Lokaal Fonds Lisse steunt projecten op het gebied van: welzijn, kunst en cultuur, sport en recreatie, educatie, natuur en milieu. Initiatiefnemers van een project kunnen online een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning. De criteria en het aanvraagformulier vindt u op de website van Stichting Lokaal Fonds Lisse.

Ga naar het begin