Ga naar de inhoud

Parkeerterreinen en parkeerschijfzones

In Lisse zijn een aantal straten en parkeerterreinen aangewezen als parkeerschijf-zone. Deze zones worden in de volksmond ook wel 'blauwe zones' genoemd. Ze worden door middel van duidelijk zichtbare borden aangegeven.

Er is een parkeerschijf-zone ingesteld in verschillende gebieden. Het is mogelijk ontheffing te krijgen als bewoner voor aangewezen straten binnen de parkeerschijf-zone. Voertuigen met een gehandicaptenparkeerkaart en voertuigen die bij de elektrische opladers staan, moeten ook hun parkeerschijf gebruiken.

 

Blauwe strepen en parkeerschijf

Langs parkeervakken in de parkeerschijfzones ligt een blauwe streep. Als u in een dergelijk vak parkeert moet u het motorvoertuig voorzien van een duidelijk zichtbare parkeerschijf. In Lisse is de maximumduur 2 uur. U kunt een geldige parkeerschijf kopen bij benzinestations en diverse winkels in de gemeente Lisse.

 

Handhaving

Door politie en handhavingsmedewerkers wordt regelmatig gecontroleerd in parkeerschijfzones. Zij letten daarbij op foutief parkeren, zichtbaarheid van de parkeerschijf en parkeerduur. Als bestuurder riskeert u een boete wanneer u zich niet aan de regels houdt.

Ga naar het begin