Ga naar de inhoud

Werkzaamheden herinrichting Spekkelaan

6 mei

Vanaf 13 mei tot en met 15 juli

Update 14 juni

Vanwege de vele regenval op maandag 10 juni is het niet mogelijk geweest om de rode coating aan te brengen. Hiervoor moet het droog weer zijn. Deze werkzaamheden worden op een later moment uitgevoerd. Hierdoor zal de Spekkelaan fase 1 voor 1 dag afgesloten worden. Dit wordt buiten met borden aangegeven.

Van 1 t/m 3 juli is fase 2 geheel afgesloten, voor al het verkeer, dus ook voor voetgangers.

Werkzaamheden herinrichting Spekkelaan

Van 1 t/m 3 juli is fase 2 geheel afgesloten, voor al het verkeer, dus ook voor voetgangers.

Vanaf mei starten we met het herinrichten van de Spekkelaan. Deze willen we verkeersveiliger maken. Dit doen we door de weg in te richten als fietsstraat, waardoor het autoverkeer een minder belangrijke rol krijgt. Fietsers kunnen veiliger fietsen en voetgangers kunnen beter oversteken van het parkeerterrein naar de verenigingen op sportpark Ter Specke. Dit gebeurt in twee fases:

  • Fase 1: van 13 mei tot en met 11 juni, afsluiting vanaf Van Lyndenweg tot en met ingang parkeerterrein. De ingang van het parkeerterrein is via de onderdoorgang.
  • Fase 2: van 12 juni tot en met 15 juli, afsluiting vanaf onderdoorgang tot Achterweg Zuid. De ingang van het parkeerterrein is via de Van Lyndenweg.

 

Dit wordt in die periode ter plaatse aangegeven met borden.

Veilig fietsgebruik

Het sportpark Ter Specke kent één toegangsweg waar nu alleen borden met 30 kilometer staan, zwart asfalt ligt en paaltjes als remmende werking aanwezig zijn. De paaltjes werden weleens over het hoofd gezien waardoor veilig oversteken lastig werd. Er fietsen veel kinderen om naar hun sportclub te gaan. Met de aanpassingen wordt juist het veilige fietsgebruik verbeterd, met name ook voor de jeugdige sporters.

Rood asfalt

Dit wordt bereikt door het realiseren van een duurzaam veiligere inrichting, herkenbaar voor elke weggebruiker. Er komen snelheid remmende drempels. Alle paaltjes of andere obstakels worden weggehaald. Er komt rood asfalt met in het midden een strook in een afwijkende kleur om het 30 kilometer gebied beter aan te geven. De auto is hier te gast.

Ga naar het begin