Ga naar de inhoud

Werk en inkomen

Minimaregelingen

Heeft u een laag inkomen? Het kan zijn dat u recht heeft op hulp, zoals bijvoorbeeld een inkomenstoeslag.

Beschut werk of Banenafspraak

Kunt u niet werken bij een reguliere werkgever? Dan komt u wellicht in aanmerking voor Beschut Werk of de Banenafspraak.

Het UWV beoordeelt uw arbeidsvermogen en de gemeente (door het Servicepunt Werk) helpt u bij het vinden van een werkgever. Op de website van het UWV vindt u meer informatie over de beoordeling van het arbeidsvermogen. Meer informatie over Beschut Werk vindt u op de website Beschut aan de bak.
 

Schulden

Heeft u financiële problemen omdat u schulden heeft? Bij de afdeling schulddienstverlening van de ISD Bollenstreek werken mensen die u hiermee kunnen helpen. Samen met u onderzoeken de consulenten hoe u uw schulden kunt aflossen. Ook geven zij advies over het voorkomen van nieuwe schulden. Meer informatie vindt u hier:

 

Startpunt Geldzaken

Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden. Deze plannen helpen u uw geldzaken in balans te brengen en te houden. Deelname aan de plannen is anoniem. Lees meer over Startpunt Geldzaken.
 

Noodfonds

Het Noodfonds is er voor inwoners/huishoudens van Hillegom met financiële problemen wanneer er een noodsituatie is. Het gaat altijd om een renteloze lening van maximaal € 1.500. 
Meer weten? Lees de folder over Bijzondere Bijstand op de website van ISD Bollenstreek.
 

Moeite met taal of computer?

Stichting Leergeld

Heeft u moeite schoolspullen te kopen voor uw kinderen? Of om geld te betalen voor het schoolreisje? Stichting Leergeld helpt gezinnen met kinderen van 4 tot 18 jaar. 
 

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Heeft u kinderen in het basisonderwijs en/of op de middelbare school? En heeft u te weinig geld om uw kinderen te laten sporten of bijvoorbeeld een muziekinstrument te laten bespelen? Het kan zijn dat u een vergoeding kan ontvangen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Ga naar het begin