Ga naar de inhoud

Herinrichting parkeerterrein sportpark Ter Specke

We starten met de herinrichting en het vergroten van het centrale parkeerterrein van sportpark Ter Specke. In de nieuwe situatie zijn er 160 extra parkeervakken. Van 231 parkeerplaatsen, naar 391 parkeerplaatsen. Ook maken we 256 extra fietsparkeerplekken. Dit gaat van 558 naar 814 plaatsen. Voor de uitstraling van de herinrichting is gekozen voor parkeervakken met verstevigd gras. Dit is een duurzame oplossing. 

Met de komst van een nieuwe gemeentelijke sporthal, een nieuwe accommodatie voor FC Lisse en de herinrichten van het parkeerterrein willen we invulling geven aan de wens naar accommodaties en voorzieningen. We vinden het dan ook belangrijk om inwoners een goede kwaliteit voor bewegen, recreëren, natuur en rust te bieden.
 

De planning

De werkzaamheden vinden op dit moment buiten het parkeerterrein plaats. Vanaf midden september gaan we aan de slag met de bestaande parkeervakken. Deze werkzaamheden zorgen helaas voor (verkeers)overlast op en rondom het sportpark. Om overlast te beperken werken we in fases. De verwachting is dat we in maart 2024 klaar zijn. Rond de zomer van 2024 willen we aan de slag met het herinrichten van de Spekkelaan. Deze willen we veiliger maken. Hier volgt later meer informatie over. 
 

Parkeerplekken beschikbaar maar route wijzigt

Het huidige aantal parkeerplekken blijft tijdens de werkzaamheden ongeveer gelijk. Wel wijzigt de route over het parkeerterrein een paar keer. Dit staat met borden aangegeven.

 

Bezoekers Hisalis en LTC ook parkeren op centraal parkeerterrein Ter Specke

Midden september wordt de (niet-officiële) parkeerstrook bij de entree van hockeyclub Hisalis en tennisvereniging LTC verwijderd. Het parkeren op deze parkeerstrook is dan niet meer mogelijk. Ook wordt de toegang tot het gebied voor autoverkeer gesloten. Dit doen we om de verkeersveiligheid te verbeteren. Met name voor de (jonge) fietsers ontstaan er vaak onveilige situaties door in- en uitrijdend verkeer. Bezoekers van Hisalis en LTC kunnen parkeren op het vergrote centrale parkeerterrein. Dit is een veiliger alternatief dat op beperkte loopafstand ligt.|
 

Kom op de fiets

Om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen vragen wij inwoners, sporters en overige gebruikers zoveel mogelijk op de fiets naar het sportpark te komen.

 

Ga naar het begin