Afval, soorten

Afvalinzameling Lisse

Scheiden van huishoudelijk afval

Op 17 oktober 2019 heeft de gemeenteraad besloten om de financiële prikkel af te schaffen. De prikkel zou er volgens de raad voor zorgen dat inwoners hun afvalzak naast de ondergrondse container zetten. Of in bakken deponeren waar het niet hoort. Een financiële prikkel is niet meer nodig, meent de gemeenteraad, want Lissers scheiden hun afval goed. Dat bleek uit het onderzoek onder inwoners.

Wat betekent dit in de praktijk?

  • Het vaste tarief voor afval gaat per 1 januari 2020 omhoog omdat u niet meer betaalt voor het storten van restafval in de ondergrondse containers en bij de milieustraat.
  • In februari 2020 ontvangt u de afvalstoffenheffing. Bij deze afrekening betaalt u nog wel voor het afval dat u in 2019 heeft gestort.
  • Het afval brengt u weg met de afvalpas: hiermee weet Meerlanden wanneer de container vol is.


Meer informatie vindt u op de pagina Belastingen, bij de meestgestelde vragen over de afvalstoffenheffing. 

In 2020 houden we in de gaten of het scheiden van het huishoudelijk afval goed blijft gaan. We kijken of het aantal kilo’s restafval per persoon gelijk blijft of verder zakt. We rekenen op uw inzet om ook zonder financiële prikkel uw afval te blijven scheiden. Want alleen gescheiden afval kunnen we hergebruiken.

Ga naar het begin