Ga naar de inhoud

Wet geluidhinder – Hyacinthenstraat 20 te Lisse, gemeente Lisse

Publicatiedatum:
dinsdag 26 maart 2024
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
ander besluit van algemene strekking



Wet geluidhinder – Hyacinthenstraat 20 te Lisse, gemeente Lisse

De Omgevingsdienst West-Holland heeft op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) een ontwerpbesluit genomen om een hogere waarde vast te stellen vanwege het wegverkeer op de Hyacinthenstraat te gemeente Lisse.

 

Op basis van de Wgh dient bij een afwijking van het bestemmingsplan met een omgevingsvergunning op grond van artikel 2.12 lid 1, onder a, onder 3, Wabo een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies.

 

Met de ingediende aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het afwijken van het geldende bestemmingsplan ‘Lisse Dorp 2010’ ten behoeve van de realisatie van 10 appartementen, worden geluidgevoelige bestemmingen mogelijkheid gemaakt. Hierbij moet conform de Wgh aandacht worden geschonken aan het wegverkeerslawaai bij de nieuwe woning.

 

Ten behoeve van dit plan is akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege wegverkeerslawaai bij de nieuwe woning wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van de Hyacinthenstraat van maximaal 61 dB.

 

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van een hogere waarde niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor een specifiek plan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

 

Stukken inzien

De stukken liggen ter inzage van woensdag 27 maart tot en met dinsdag 7 mei 2024 in de Gemeentewinkel, Heereweg 254, 2161 BS te Lisse.

 

Zienswijzen

U kunt tot en met dinsdag 7 mei 2024 uw zienswijze indienen. Dat doet u schriftelijk of mondeling binnen zes weken na bekendmaking van het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken. U stuurt uw zienswijze naar: burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse, p/a Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden.

 

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

  • 1.

    Omgevingsdienst West-Holland, tel. 071-4083100 (inhoudelijk)

  • 2.

    Gemeente Lisse, tel. 140252 (ruimtelijke ordeningsaspecten)

Ga naar het begin