Ga naar de inhoud

Ontwerpbestemmingsplan “Heereweg 351” ter inzage

Publicatiedatum:
woensdag 27 december 2023
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
ruimtelijk plan of omgevingsdocument



Ontwerpbestemmingsplan “Heereweg 351” ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse maken in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Heereweg 351” met identificatienummer NL.IMRO.0553.bpHeereweg351-on01, voor een ieder ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied is gelegen op de locatie Heereweg 351 in Lisse.

Inhoud plan

Op het perceel bevindt zich een voormalig agrarisch bedrijf waarbij de diverse opstallen nog aanwezig zijn. Gelet op de ingeklemde ligging tussen het bedrijventerrein 'Dever', ''t Huys Dever' en mede door de nieuwe woonwijk 'Geestwater' die ontwikkeld gaat worden, zal een nieuw agrarisch bedrijf niet levensvatbaar zijn. Het doel is om de woning, de hooiberg en de wagenschuur te behouden. De woning en hooiberg worden bestemd als Wonen-Landgoed, dit houdt in dat de voormalige bedrijfswoning een bestemming als burgerwoning krijgt. De overige bedrijfsbebouwing wordt gesloopt, de gronden met de te behouden wagenschuur krijgen de bestemming Agrarisch-Waardevolle graslanden. Het idee is om de gronden toe te voegen aan de kasteeltuin van het nabij gelegen ''t Huys Dever'. Het concept ontwerpbestemmingsplan is voorgelegd voor advies aan de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). De reactie van de ODWH op het concept ontwerp is verwerkt. Het ontwerpbestemmingsplan wordt komende periode ook aan de wettelijke overlegpartners conform artikel 3.1.1. Besluit ruimtelijke ordening voor advies voorgelegd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 29 december 2023 tot en met donderdag 8 februari 2024 ter inzage in het gemeentehuis van Lisse.

Inzien

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.lisse.nl onder ‘Bouwen en Wonen’- ‘Bestemmingsplannen’- ‘ter inzage’- ‘ontwerpbestemmingsplan Heereweg 351’ vindt u een link naar het digitale bestemmingsplan http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0553.bpHeereweg351-onx1

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend).

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Lisse, Postbus 200, 2160 AE Lisse; telefoonnummer 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Lisse via e-mailadres: gemeente@lisse.nl.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-22-284396

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Renate van de Nes van de afdeling Ruimte via 14 0252 of via de e-mail: r.vandenes@hltsamen.nl.

 

Ga naar het begin