Ga naar de inhoud

Werkzaamheden herinrichting Spekkelaan

6 mei

Vanaf 13 mei tot en met 15 juli

Vanaf mei starten we met het herinrichten van de Spekkelaan. Deze willen we verkeersveiliger maken. Dit doen we door de weg in te richten als fietsstraat, waardoor het autoverkeer een minder belangrijke rol krijgt. Fietsers kunnen veiliger fietsen en voetgangers kunnen beter oversteken van het parkeerterrein naar de verenigingen op sportpark Ter Specke. Dit gebeurt in twee fases:

  • Fase 1: van 13 mei tot en met 16 juni, afsluiting vanaf Van Lyndenweg tot en met ingang parkeerterrein. De ingang van het parkeerterrein is via de onderdoorgang.
  • Fase 2: van 17 juni tot en met 15 juli, afsluiting vanaf onderdoorgang tot Achterweg Zuid. De ingang van het parkeerterrein is via de Van Lyndenweg.

 

Dit wordt in die periode ter plaatse aangegeven met borden.

Veilig fietsgebruik

Het sportpark Ter Specke kent één toegangsweg waar nu alleen borden met 30 kilometer staan, zwart asfalt ligt en paaltjes als remmende werking aanwezig zijn. De paaltjes werden weleens over het hoofd gezien waardoor veilig oversteken lastig werd. Er fietsen veel kinderen om naar hun sportclub te gaan. Met de aanpassingen wordt juist het veilige fietsgebruik verbeterd, met name ook voor de jeugdige sporters.

Rood asfalt

Dit wordt bereikt door het realiseren van een duurzaam veiligere inrichting, herkenbaar voor elke weggebruiker. Er komen snelheid remmende drempels. Alle paaltjes of andere obstakels worden weggehaald. Er komt rood asfalt met in het midden een strook in een afwijkende kleur om het 30 kilometer gebied beter aan te geven. De auto is hier te gast.

Ga naar het begin