Ga naar de inhoud

Laatste werkzaamheden rondom sportpark Ter Specke

8 april

Herinrichting en het vergroten van het parkeerterrein

Vanaf september 2023 is er in delen gewerkt aan de uitbreiding van het parkeerterrein van sportpark Ter Specke. In de nieuwe situatie is de parkeerruimte met 160 extra parkeervakken uitgebreid. Van 231 parkeerplaatsen, naar 391 parkeerplaatsen. Voor een groene uitstraling is gekozen voor parkeervakken met verstevigd gras. Daarmee is het parkeerterrein ook klimaat adaptief ingericht. Ook het aantal fietsparkeerplekken is uitgebreid met 256. Dit gaat van 558 naar 814 plaatsen. De werkzaamheden zijn afgerond.

Onderdoorgang en herinrichting Spekkelaan voor een verkeersveilige omgeving

Er wordt nu gewerkt aan de verbreding van de onderdoorgang Spekkelaan naar het parkeerterrein. We maken aan één zijde een stoep voor een veiligere oversteek richting Spekkelaan. Deze is half april klaar. 

Vanaf mei starten we vervolgens met het herinrichten van de Spekkelaan. Deze willen we verkeersveiliger maken. Dit doen we door de weg in te richten als fietsstraat waardoor het autoverkeer een minder belangrijke rol krijgt. Dit gebeurt in twee fases:

  • Fase 1: van 13 mei tot en met 16 juni, afsluiting vanaf Van Lyndenweg tot en met ingang parkeerterrein. De ingang van het parkeerterrein is via de onderdoorgang.
  • Fase 2: van 17 juni tot en met 15 juli, afsluiting vanaf onderdoorgang tot Achterweg Zuid. De ingang van het parkeerterrein is via de Van Lyndenweg.

 

Dit wordt in die periode op de plekken aangegeven met borden. De uitvoering in de fasering kan tijdens de werkzaamheden nog wijzigen. Buiten wordt de afsluiting aangegeven met omleidingsborden.

Ga naar het begin