De Waterkanten

Project De Waterkanten 

Het project De Waterkanten ligt aan de Ringvaart en aan de Sportlaan in Lisse. In 2009 heeft de gemeente besloten dat het gebied aan de Ringvaart toe was aan revitalisering.

De woningbouw en de voorzieningen die zijn gebouwd in de jaren ’50 en ’60 waren verouderd en toe aan vernieuwing. 

Sportcomplex en woningen

Het gehele plan De Waterkanten bestaat uit de nieuwbouw van het sportcomplex ‘De Waterkanten’ en de bouw van ongeveer 305 woningen. 138 hiervan zijn sociale woningen en 167 marktwoningen. De aanleg van het openbare gebied is ook een onderdeel van de werkzaamheden. 

Om het gebied op een goede manier integraal te ontwikkelen zijn de verschillende projecten aan elkaar gekoppeld. VOF De Waterkanten, bestaand uit ontwikkelaars ABCnova en VORM, hebben de opdracht tot ontwikkeling gewonnen. Stek is verantwoordelijk voor de realisatie van de sociale huurwoningen en het Fioretti College liet zelf de middelbare school bouwen.

Woningen gerealiseerd

Op dit moment zijn er rond de 170 woningen gerealiseerd in De Waterkanten. Hiervan zijn ongeveer de helft appartementen en de helft laagbouwwoningen. De rest van de woningen is in aanbouw of wordt in de toekomst gerealiseerd. 

De gemeente Lisse, woonstichting Stek en VOF De Waterkanten kwamen op 20 december 2019 overeen dat aan het laatste deel van het project een andere invulling wordt gegeven dan in 2011 was afgesproken. Met deze veranderingen sluit de toekomstige bouw beter aan op de huidige vraag in Lisse.  Dure appartementen en vrijstaande woningen maken plaats voor eengezinswoningen bestaand uit rijwoningen en geschakelde twee-onder-een kapwoningen. Daarbij wordt er nu een toren met 72 sociale huurwoningen gerealiseerd. 

Als het project is gerealiseerd staat er een nieuwe woonwijk met aandacht voor de natuurlijke omgeving met groen en water. 

Nieuws Waterkanten

Ga naar het begin