Ga naar de inhoud

Huldiging Sportkampioenen 2017 op Koningsdag

02 mei 2018
huldiging koningsdag

Tijdens Koningsdag op vrijdag 27 april huldigde wethouder Cees Ruigrok de Lissese (Inter)Nationale Sportkampioenen 2017. Het gaat om het team van duikvereniging De Guppen, zwemmer de heer Eichhorn en het seniorenteam van de Atletiekvereniging De Spartaan.

De gemeente Lisse kent een aantal gemeentelijke onderscheidingen. Een daarvan is de (Inter) Nationale Sportkampioenen voor Lissese sportkampioenen die individueel of in teamverband een Nederlands, Europees of wereldkampioenschap hebben behaald.

Deze Koningsdag werden onderstaande sporters/teams in het zonnetje gezet.

Team Duikvereniging De Guppen

Het team van Duikvereniging De Guppen is op 10 december 2017 voor de 2e keer in drie jaar tijd Nederlands Kampioen Onderwatervoetbal geworden. 

De eerste keer won dit team deze titel in 2015. 

Zwemmer de heer Eichhorn

De heer Eichhorn heeft in januari 2017 tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Zwemmen in Maastricht in zijn leeftijdscategorie de volgende titels behaald: Nederlands Master kampioen kortebaan op de 50m rugslag, 100m rugslag, 200m rugslag, 50m schoolslag, 100m schoolslag en 200m schoolslag. 

Tijdens de Open Nederlandse Master Kampioenschappen in mei 2017 is de heer Eichhorn in Eindhoven, in zijn leeftijdscategorie, Nederlands Master kampioen langebaan geworden op de 50m rugslag, 100m rugslag en 200m rugslag.

Seniorenteam Atletiekvereniging De Spartaan

Het seniorenteam van Atletiekvereniging De Spartaan; Jurgen van der Zwet, Steven Oosterkamp, Richard Assendelft en Emiel Stoop, heeft vorig jaar een bijzondere prestatie geleverd tijdens de Nederlandse Kampioenschappen estafette in Amstelveen. OP 23 september 2017 werd, voor het eerst in de historie van Atletiekvereniging de Spartaan, een seniorenploeg Nederlands kampioen op het onderdeel 4 X 100 meter. Daarbij komt nog dat twee van de vier atleten nog junior zijn.

LinkedIn

Delen via e-mail

https://www.lisse.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/nieuwsbericht/archive/2018/05/article/huldiging-lissese-sportkampioenen-2017-op-koningsdag-1017.html