Ga naar de inhoud

Omwonenden Schiphol kunnen actueel vliegverkeer raadplegen rondom eigen woonplek

15 januari 2018
De mobiele applicatie.

Via de mobiele applicatie 'OmgevingsinfoSchiphol' die de minister van Infrastructuur en Waterstaat op 8 januari lanceerde, kunnen omwonenden van Schiphol op hun smartphone, tablet of computer informatie over het actuele vliegverkeer raadplegen.

Ga hiervoor naar: omgevingsinfoschiphol.nl.

Vanaf eigen woonplek

Ook kunt u informatie opvragen over het vliegverkeer op een specifieke locatie, zoals uw eigen woonplek. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk het aantal vliegtuigen dat overvliegt en de gemiddelde vlieghoogte van vliegtuigen op die specifieke locatie te vinden.

 

 

Totstandkoming en verdere uitbreiding

De applicatie kwam tot stand door samenwerking tussen bewoners, bestuurders, luchtvaartsector en het Rijk in de Omgevingsraad Schiphol. In de toekomst kan de site nog worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met informatie over geluidmetingen en verwachtingen over het vliegverkeer in de komende dagen. Kijk op de website van de Omgevingsraad Schiphol voor meer informatie.

 

LinkedIn

Delen via e-mail

https://www.lisse.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/nieuwsbericht/archive/2018/01/article/omwonenden-schiphol-kunnen-actueel-vliegverkeer-raadplegen-rondom-eigen-woonplek-969.html