Ga naar de inhoud

Bollenstrekers actief in gesprek over onderwerpen Transformatieagenda Wmo

16 november 2017

Meer dan 100 Bollenstrekers grepen op 8 november de gelegenheid aan om met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen uit de Transformatieagenda Wmo. Zo waren onder meer ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, cliƫntvertegenwoordigers, zorgprofessionals, welzijnsmedewerkers, raadsleden en lokale bestuurders vertegenwoordigd.

 

Vier uitdagingen

Tijdens de bijeenkomst werden de volgende vier uitdagingen van de Transformatieagenda WMO besproken: uitgaan van wat mensen kunnen, ondersteuning voor inwoners die het nodig hebben, zorgen dat mensen de weg naar hulp en ondersteuning weten te vinden en een agenda voor en door inwoners.

Concrete oplossingen

Door ervaringen uit te wisselen, je eigen rol in deze uitdagingen te bespreken en over de vraagstellingen te discussiƫren kwamen de aanwezigen steeds dichter bij concrete oplossingen. Een voorbeeld hiervan is nieuwe manieren om mantelzorgers beter te ondersteunen.

Input

De wethouders van de vijf bollengemeenten bedanken de deelnemers voor een zeer geslaagde bijeenkomst. Zij nemen de geleverde input mee in de verdere uitvoering van de Transformatieagenda Wmo.

Over de Transformatieagenda

De Transformatieagenda Wmo 2017-2018 is de gemeentelijke aanpak om samen met inwoners, professionals, verenigingen en organisaties vorm te geven aan de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) in de vijf gemeenten. 

LinkedIn

Delen via e-mail

https://www.lisse.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/nieuwsbericht/archive/2017/11/article/bollenstrekers-actief-in-gesprek-over-onderwerpen-transformatieagenda-wmo-943.html