Ga naar de inhoud

Wij zoeken junior cyber agents

30 oktober

Met het spel Hackshield leren kinderen alles over veilig internetten

Internet brengt naast kansen ook gevaren met zich mee. Daarom doen wij mee met HackShield. Burgemeester Lies Spruit, jeugdagent Michael en wijkagent Marco startte donderdag 26 oktober de zoektocht naar Cyber Agents. Dit deden zij samen met kinderen van basisschool De Klarinet. HackShield is een online game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar leert hoe zij online gevaar kunnen herkennen en voorkomen. Zo leren ze zelf en de mensen in hun omgeving hoe ze online veilig kunnen blijven. Samen met andere cyber agents leren ze ook om Lisse veilig te houden.

Wat is HackShield?

HackShield is een spannend spel dat kinderen bekend maakt met digitale veiligheid. Door het spelen van het spel leren kinderen zich op een speelse manier te beschermen tegen digitale gevaren, zoals hacken, datalekken en phishing. Via de game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents, waardoor zij zichzelf maar ook anderen, bijvoorbeeld ouders, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen kunnen waarschuwen en samen zorgen voor een veilige online wereld.

Meedoen met HackShield

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar keken donderdag op school naar een video van de burgemeester en de politie, waarin zij worden opgeroepen mee te doen met Hackshield. Hoe meer kinderen meedoen, hoe digitaal veiliger Lisse wordt. Online meespelen is kosteloos en kan op de website van Hackshield.

Ga naar het begin