‘Wie goed doet, goed ontmoet!’

9 februari

Dat is wat Ashley Schoone (genomineerde Vrijwilligersprijs) zei, toen haar werd gevraagd waarom vrijwilligerswerk doen zo leuk is.

Ashley Schoone: genomineerde vrijwilligersprijs

Ashley is genomineerd voor de Vrijwilligersprijs Jeugd Lisse. In dit portret leest u meer over deze jonge, enthousiaste vrijwilliger! De komende weken plaatsen we portretten van de andere genomineerden.

Blij met nominatie

Ashley is 17 jaar en al een aantal jaren vrijwilliger bij Welzijnskwartier, oftewel het jongerenwerk Lisse. Ze is heel blij met haar nominatie. ‘Ik voel me hierdoor erg gewaardeerd voor mijn vrijwilligerswerk’.

Elke keer weer anders

Ashley doet vrijwilligerswerk bij de Greef. Zo helpt ze met de organisatie van allerlei kinder- en tieneractiviteiten, zoals knutselmiddagen, gamemiddagen, spijkerbroekhangen, Get Together bijeenkomsten voor jonge mantelzorgers, Pietendisco en klassenfeesten. ‘Het is dus elke keer weer anders’, legt ze uit.

Vrijwilligerswerk is een aanrader

Ze was eerst deelnemer aan activiteiten bij de Greef. Dat vond ze zo leuk dat ze zelf is gaan helpen in de organisatie. Ze vertelt: ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ is mijn motto. Als je iets doet wat je leuk vindt, hoef je er niet altijd voor betaald te krijgen.’ Ze raadt anderen dan ook zeker aan om vrijwilligerswerk te doen. ‘Het is leuk, je ontmoet allerlei soorten mensen en je werkt aan je sociale vaardigheden. Als je later wilt solliciteren, staat het ook goed op je cv!’

Voorgedragen door Welzijnskwartier

Ashley is voorgedragen door medewerkers van WelzijnsKwartier, die haar enthousiasme, gezelligheid en inzet erg waarderen. Ze is gemotiveerd en ondernemend en denkt en doet mee in vele projecten, aldus Welzijnskwartier. Ze staat ook altijd klaar om andere jongeren te helpen of te ondersteunen. Kortom: een waardige kandidaat voor de jeugdprijs 2021.

Meer weten over Ashley? Stagiaires van Welzijnskompas interviewden haar voor Blik op Lisse. Bekijk hier het interview

Vrijwilligersprijzen Lisse

De vrijwilligersprijzen worden normaal gesproken uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dit was nu vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk. In de aanloop naar een alternatieve uitreiking plaatsen we portretten van de genomineerde vrijwilligers. Zij worden op deze manier als blijk van waardering in het zonnetje gezet. Dit jaar is bovendien het Jaar van de Vrijwilliger, een mooi moment om extra aandacht te vragen voor vrijwilligerswerk.

Ook vrijwilliger worden? Neem contact op met WelzijnsKompas via info@welzijnskompas.nl of bel 0252 757 100 en informeer naar de mogelijkheden.

Ga naar het begin