Ga naar de inhoud

Wethouder Riet Austie overhandigt AED-hesjes aan burgerhulpverleners 

5 oktober

De nieuwe hesjes dragen bij aan meer zichtbaarheid

Wethouder Riet Austie heeft op dinsdag 4 oktober aan Marianne Lenterman, coördinator AED burgerhulpverlening, nieuwe AED-hesjes overhandigd. Bij de uitreiking waren ook een paar burgerhulpverleners aanwezig. 

AED burgerhulpverleners

In Lisse is een vrijwillige groep AED burgerhulpverleners actief die een belangrijke bijdrage leveren aan het Hartveilig maken van Lisse. Deze hulpverleners zijn snel ter plaatse bij reanimatiemeldingen. Het is noodzakelijk dat er een  netwerk is van burgerhulpverleners die snel ter plaatse kunnen zijn om de kans van slagen van een reanimatie te verhogen. 

Herkenbaarheid van de hulpverleners is hierin van groot belang. De nieuwe hesjes zorgen dat de zichtbaarheid naar andere hulpverleners en de omstanders wordt vergroot. En zorgen ervoor dat men op een goede manier de nodige ondersteuning kan bieden. 

In Lisse is een dekkend netwerk van AED’s. Na een melding is het van belang dat binnen 6 minuten de reanimatie wordt gestart. Hoe sneller een AED kan worden ingezet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans is.
 

Ga naar het begin