Ga naar de inhoud

Waarderingsspeld voor Arnold van der Klauw

25 mei

Afgelopen maandag 23 mei ontving de heer Van der Klauw de Waarderingsspeld

De heer Van der Klauw heeft zich al meer dan 25 jaar inzet voor Walking Wheels, stichting rolstoeldansen. De stichting is gevestigd in Hoofddorp met een brede uitstraling in de regio. Stichting "Walking Wheels" is één van de meer dan 150 dansgroepen in Nederland. Het rolstoeldansen wordt zowel plaatselijk, regionaal als landelijk door de stichting gepromoot.
 

Oprichting stichting

De heer Van der Klauw was medeoprichter van de stichting in 1996. Van 1996 tot en met 2021 was hij lid van het bestuur waarvan van 1996 tot 2011 in de functie van voorzitter. De heer Van der Klauw heeft met veel enthousiasme en betrokkenheid zijn inzet getoond. Het bevorderen van rolstoeldansen in al zijn mogelijkheden voor rolstoelgebruikers staat bij hem voorop. Eind 2021 heeft de heer Van der Klauw op eigen verzoek zijn bestuurstaken neergelegd.
 

Inzet door de heer Van der Klauw

Naast zijn werkzaamheden voor Walking Wheels organiseert heer Van der Klauw, samen met zijn echtgenote, al 25 jaar de jaarlijkse collecte voor het Fonds Gehandicaptensport in Lisse, Lisserbroek, Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

In Lisse heeft de heer Van der Klauw in Lisse het G-voetbal opgericht. Ook heeft hij begin jaren 90 aan de wieg gestaan van én zich jaren ingezet voor het Platform Gehandicapten Lisse. Dit platform heeft gedurende een aantal jaren de belangen behartigd van gehandicapten in de gemeente.

De heer Van der Klauw kan worden aangemerkt als een geboren vrijwilliger aan wie terecht de waarderingsspeld van de gemeente Lisse wordt toegekend.De waarderingsspeld wordt uitgereikt aan mensen die zich veel en op een bijzondere manier inzetten voor Lisse.

Ga naar het begin