Waardering voor vrijwilligers in Lisse

9 december

Wethouder Jolanda Langeveld zet vrijwilligers lunchgroep 'Het Alternatiefje' in het zonnetje

Wethouder Jolanda Langeveld

Wethouder Jolanda Langeveld bracht donderdagmiddag een bezoek aan woonzorglocatie Berkhout in Lisse om de vrijwilligers van lunchgroep ‘Het Alternatiefje’ in het zonnetje te zetten. Op 7 december was het de 'Dag van de vrijwilliger' en wethouder Langeveld onderstreepte daarom het belang van het werk van de vele vrijwilligers in Lisse.

Lunchgroep ‘Het Alternatiefje’

Elke dag komen buurtbewoners voor een warme maaltijd naar Berkhout. Vanwege de coronamaatregelen schuiven de buurtbewoners niet aan in de grote zaal, maar eten met elkaar in de kapel. Elke dag zorgt een van de zeven vrijwilligers ervoor dat dit mogelijk is. Berkhout heeft hiermee een belangrijke functie voor de wijk.

In het zonnetje

Wethouder Jolanda Langeveld kwam donderdag langs om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ze bood een ingelijst gedicht van dorpsdichter Amanda van Diemen aan en ‘Blikken vol waardering’, gevuld met lekkers. Wethouder Jolanda Langeveld: “Wat is het toch waardevol dat vrijwilligers zich inzetten om dit mogelijk te maken. Mensen uit de wijk kunnen blijven komen voor hun maaltijd en een ontmoeting met elkaar ook in deze lastige tijd. Het is een mooi voorbeeld van hoe vrijwilligers in Lisse omzien naar mensen die wat extra aandacht nodig hebben.”

Meer vrijwilligers verrast

Door de buurtwerkers van WelzijnsKompas zijn nog meer vrijwilligers in Lisse verrast. Onder andere vrijwilligers van de Voedselbank, speeltuinverenigingen en Stichting Vluchtelingenwerk kregen het gedicht en een Blik vol waardering uitgereikt. In de lokale krant plaatsten de gemeente en WelzijnsKompas een advertentie met het gedicht om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

Ook vrijwilliger worden?

Wil je zelf vrijwilliger worden, neem dan contact op met WelzijnsKompas of direct met de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk wil doen. Iedereen is welkom bij de 'Tafel van WelzijnsKompas' voor een persoonlijk gesprek over vrijwilligerswerk. Op maandagen tussen 15:00 – 16:30 uur staat de 'Tafel van WelzijnsKompas' in de bibliotheek in Lisse. In verband met de coronamaatregelen graag eerst even aanmelden bij Ingrid van der Ploeg: bel naar 0252 757 100 (bereikbaar van 9:00 – 12:30 uur).

Ga naar het begin