Ga naar de inhoud

Verklaring gemeentebestuur vluchtelingen Oekraïne

11 maart

In deze gezamenlijke verklaring spreken wij als gemeentebestuur onze steun uit voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne

Oekraïne is in de nacht van donderdag 24 februari aangevallen door Rusland, en de Oekraïense bevolking is verzeild geraakt in een nutteloze en vernietigende oorlog. Inmiddels zijn honderdduizenden mensen op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld. Op zoek naar een veilige plek.
 

Verklaring gemeentebestuur

In deze gezamenlijke verklaring spreken wij als gemeentebestuur onze steun uit voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Uit solidariteit met al die mensen, jong en oud, die tegen hun wil huis en haard hebben moeten verlaten.

De eerste vluchtelingen worden inmiddels in Lisse opgevangen. We zijn in gesprek met ondernemers, kerken, hulporganisaties en andere initiatieven hoe we op verschillende manieren (kleinschalige) opvang kunnen organiseren. In Lisse staan we voor elkaar klaar en doet iedereen mee. Wij vragen u om deze vluchtelingen een veilige plek te bieden en hen gastvrij op te nemen in onze samenleving.

Onze gedachten zijn ook bij de inwoners van Lisse die familie, vrienden of kennissen in Oekraïne hebben en wensen hen heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd. Meer informatie vindt u op de Oekraïnepagina. 

 

De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Lisse

Ga naar het begin