Uilenbankje onthuld

5 maart

Het uilenbankje is gemaakt van het hout van de gekapte, beroemde zomereik aan de Stationsweg.

Uilenbankje Lisse

In januari werd de beroemde zomereik aan de Stationsweg in Lisse gekapt. Van het gekapte hout wilden we graag iets moois maken als herinnering aan de boom. We vroegen jullie te stemmen op jullie favoriet en met 351 stemmen (van de 373 stemmen) werd het uilenbankje gekozen door jullie. En vandaag was het zo ver! Wethouder Kees van der Zwet onthulde samen met Arie in 't Veld, inwoner van Lisse, het uilenbankje! Het uilenbankje staat ter hoogte van het Keukenhofkasteel, iets verder dan waar de beroemde boom stond.

Het verhaal van de beroemde zomereik

Deze zomereik stond midden op het fietspad: toen het fietspad werd aangelegd stond de boom er al. Daarom is er toen voor gekozen om de boom te laten staan en het fietspad er omheen aan te leggen. Helaas worden bomen soms ook ziek en moeten we besluiten de boom te kappen. Dat was ook bij de zomereik aan de hand. De zomereik was rot van binnen en er was zelfs al 50% van de stam afgestorven. Op Facebook legde Marco Dobbe, toezichthouder Groen, in een video aan jullie uit waarom we de boom zouden kappen. 

Herinnering 

Omdat we de boom niet willen vergeten, wilden we iets maken van het gekapte hout. We vroegen inwoners om te stemmen op jullie favoriet. Inwoners konden kiezen uit: een tulp, narcis of pauw gesneden uit de boomstam óf een uilenbankje. Met maar liefst 351 stemmen (van de totaal 373 stemmen) werd er gekozen voor het uilenbankje. 

Ga naar het begin