Team ‘Band op Spanning’ helpt automobilisten op weg

22 juni

Laat je banden controleren op 26 juni

Bandenspanning

Zaterdag 26 juni van 9:00 uur tot 17:00 uur kunnen bezoekers het centrum in Lisse, bij de parkeerplaats ten hoogte van de Hema bij winkelcentrum Blokhuis hun autobanden laten controleren en oppompen door het team van ‘Band op Spanning’. Je hoeft hiervoor niet uit te stappen.

Het actieteam hielp afgelopen oktober ook al 94 automobilisten op weg met de juiste bandenspanning en attendeerde 9 automobilisten op een mogelijk lekke band. Dankzij deze actie is er destijds ruim 2099 kg CO2 bespaard. Ook nu kunnen we samen weer veel uitstoot besparen!

Waarom?

Autobanden verliezen gedurende de tijd altijd langzaam een beetje lucht, 2 tot 3% per maand. Hierdoor rijdt ongeveer 60% van de bestuurders in Nederland met een te lage bandenspanning. Door dit iedere 2 maanden te controleren en te zorgen dat de banden altijd goed op spanning zijn, verbruikt de auto minder brandstof tijdens het rijden en voorkom je ongelukken.

Deze brandstofbesparing levert gemiddeld 60 euro op per jaar, wat bij een tweemaandelijkse check dus neerkomt op 10 euro besparing per keer. Daarnaast gaan de banden ook een stuk langer mee. Minder brandstof vermindert natuurlijk ook de uitstoot, tot zo’n 40 kilo CO2 per jaar. In Nederland zouden we hier jaarlijks 400 miljoen kilo CO2-uitstoot mee kunnen voorkomen.

De juiste bandenspanning

Check dus regelmatig de bandenspanning. Kijk voor meer informatie en tips over het pompen en de juiste bandenspanning op De Groene Uitdaging

Ga naar het begin