Ga naar de inhoud

School op Seef certificaat voor De Tweemaster

16 september

De openbare Daltonschool De Tweemaster (locatie Nassaupark) heeft het ‘SCHOOL op SEEF’ certificaat voor de derde keer ontvangen

De openbare Daltonschool De Tweemaster (locatie Nassaupark) heeft vrijdag 16 september uit handen van wethouder Jolanda Langeveld van de gemeente Lisse het ‘SCHOOL op SEEF’ certificaat ontvangen. Het is de derde keer dat De Tweemaster het verkeerslabel ontvangt.

Wethouder Jolanda Langeveld vindt het belangrijk dat scholen aandacht besteden aan verkeersveiligheid. ‘We willen allemaal dat de kinderen veilig naar school gaan. Lopend of fietsend komen ze dan andere verkeersdeelnemers tegen. En het is belangrijk dat alle kinderen weten hoe ze hiermee moeten omgaan.’

 

SCHOOL op SEEF

SCHOOL op SEEF is het regionaal praktische verkeerseducatieprogramma voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeersonderwijsaan kinderen in de basisschoolleeftijd waaraan de gemeente Lisse meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio gemeenten. Deelname aan SCHOOL op SEEF is kosteloos voor scholen.
 

Welverdiend

De school ontving het certificaat niet zomaar. De school verdient het label voor haar structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en –veiligheid in en om de school.

Voordat de wethouder het certificaat overhandigde, stelde zij nog een paar vragen over verkeersveiligheid aan de aanwezige leerlingen. Gelukkig wisten zij de vragen goed te beantwoorden. De conclusie van de wethouder: de school heeft het certificaat dubbel en dwars verdiend. Bijzondere dank werd uitgesproken aan alle ouders die meehelpen tijdens de verkeerslessen.

 

Ga naar het begin