Ga naar de inhoud

Ruishornlaan gaat weer open voor verkeer

23 december

Het zijn tijdelijke maatregelen waardoor de verkeersdoorstroming op een veilige manier kan plaatsvinden

Ruishornlaan

Vanaf zaterdag 24 december is de Ruishornlaan weer open. Er zijn extra maatregelen getroffen aan de brug, waardoor deze langer dicht moest dan gepland. Het zijn tijdelijke maatregelen waardoor de verkeersdoorstroming op een veilige manier kan plaatsvinden en de Ruishornlaan toch open kan. Het is tenslotte een belangrijke toegangsweg die de Poelpolder met het centrum van Lisse verbindt. Er wordt voor de lange termijn gekeken naar een oplossing die aansluit bij het mobiliteitsplan, zoals bijvoorbeeld het realiseren van een gelijkvloerse aansluiting Ruishornlaan - Laan van Rijckevorsel.


Tijdelijke maatregelen

  • Als voorzorgsmaatregel zijn er aan de onderzijde van de brug netten opgehangen. De netten zorgen ervoor dat betondeeltjes die mogelijk loskomen rondom de vrijgehakte wapening niet naar beneden kunnen vallen.
  • De brug is nog wel afgesloten voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton die over de brug gaan (Laan van Rijckevorsel). Deze voertuigen worden via een omleidingsroute omgeleid.
  • Hulp- en nooddiensten zijn ge├»nformeerd over de verkeersmaatregelen.
  • Busmaatschappijen worden ook ge├»nformeerd.

 

Plaatsen geleidebarriers Laan van Rijckevorsel

Aan de Laan van Rijckevorsel zijn geleidebarriers geplaatst. Deze barriers zorgen ervoor dat het voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton onmogelijk is om over de brug te rijden. Voertuigen lichter dan 3,5 ton en (brom)fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon gebruik blijven maken van de brug. 

De barriers worden aan twee zijkanten van de brug geplaatst waardoor er minder ruimte ontstaat voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton, maar nog wel genoeg voor voertuigen lichter dan 3,5 ton. Aan beide zijdes is een voorwaarschuwingsknipperlicht geplaatst.  

 

Schade viaduct door betonrot

De afgelopen weken waren er herstelwerkzaamheden aan de boven- en onderzijde van de viaductbrug Ruishornlaan/Laan van Rijckevorsel (Grachtbrug). Tijdens werkzaamheden aan de onderzijde bleek de schade aan de betonnen draagconstructie (betonrot) veel ernstiger dan verwacht. Er zijn/worden daar tijdelijke maatregelen voor getroffen in afwachting van een definitieve oplossing.

Ga naar het begin