Ga naar de inhoud

Pand Welkom voorlopig naar bedrijf ErgoZorg

25 oktober

Strenge selectie voor de verkoop van de Bondstraat 11-13

Pand Welkom voorlopig naar bedrijf ErgoZorg

De verkoop van het voormalige pand van dansschool Welkom aan de Bondstraat 11-13 wordt voorlopig gegund aan ErgoZorg. Hier is een strenge selectie aan voorafgegaan waar twaalf organisaties zich voor hebben ingeschreven.
 

Verkoopproces

De gemeente Lisse heeft een strenge selectie opgesteld voor de verkoop van de Bondstraat 11-13. Inschrijvers moesten voldoen aan een aantal harde eisen, zoals het monumentaal behoud van het gebouw. Verder konden ze punten scoren voor zaken als maatschappelijke meerwaarde en verduurzaming.
 

Plan ErgoZorg

Wethouder Kees van der Zwet is blij met de uitkomst van de gunning. ErgoZorg heeft een plan ingediend voor een praktijk voor ergotherapie, kinderergotherapie en arbeidsreïntegratie. Dit wordt uitgebreid met andere disciplines, zoals een mantelzorgmakelaardij en een coachingspraktijk. Op de eerste verdieping komen twee appartementen voor eigen gebruik of verhuur.

 

Keuze college van B&W

De beoordelingscommissie gaf in het advies aan het college van B&W onder andere aan dat de bedrijfsactiviteiten van ErgoZorg meer maatschappelijke meerwaarde bieden dan bijvoorbeeld de ingediende plannen om het gebouw om te vormen naar woningen. Het college nam dit advies over. Bij deze verkoop zijn een aantal maatschappelijke waarden vooraf als voorwaarde meegegeven aan belangstellenden. Deze ambities gaan onder andere over gezondheid, zorgen voor elkaar en thuis kunnen blijven wonen, met ondersteuning als dat nodig is.

Ga naar het begin