Ga naar de inhoud

Overeenkomst voor gebouw ‘De Zon’

11 juli

Er komen 11 appartementen en een commerciële ruimte bij Kanaalstraat 33 en Van der Veldstraat 2

Het gemeentelijk monument aan de Kanaalstraat 33 in Lisse, beter bekend als ‘De Zon’ wordt samen met twee panden aan de Van der Veldstraat 2 en 2a ongevormd tot een gebouw met 11 appartementen en een commerciële ruimte. Van de 11 appartementen zijn er 3 sociale huur.

Op de begane grond komen 2 appartementen en 4 appartementen op de verdiepingen. Het pakhuis en de woning aan de Van der Veldstraat worden gesloopt en daar komen 2 appartementsgebouwen voor in totaal 5 appartementen. Hierdoor verbetert het straatbeeld op die plek.
 

Detailhandel en appartementen

Het hoekpand aan de Kanaalstraat was eerst een modewinkel en de laatste jaren een atelier. Detailhandel blijft mogelijk op de begane grond van het pand aan de Kanaalstraat 33. De entree van de woningen bevindt zich aan de Van der Veldstraat. Ook komt er een lift. Wethouder Kees van der Zwet: “De Zon is een historisch gebouw uit 1935 en gemeentelijk monument. Het is mooi dat we dit gebouw behouden en tegelijkertijd een nieuwe, nuttige functie geven.”
 

Overeenkomst

Op 11 juli tekende wethouder Kees van der Zwet de anterieure overeenkomst tussen gemeente en Blokhuis B.V. In een anterieure overeenkomst staan alle afspraken en voorwaarden over bijvoorbeeld de buitenruimte en de nutsvoorzieningen (zoals water en elektra). Hiermee worden alle risico’s afgedekt en is helder wie waar verantwoordelijk voor is.
 

Goede balans woningmarkt

Gemeente Lisse wil een goed evenwicht in de typen woningen in het dorp. Dat betekent tegemoet komen aan de behoefte aan huur en koop. Voor zowel jonge als oudere inwoners. De gemeente kiest voor duurzame woningen, in hoog- en laagbouw. Door te bouwen ontstaat er meer ruimte voor doorstroming. Inwoners die kleiner willen wonen, laten vaak woonruimte achter voor gezinnen. Deze zorgen op hun beurt dat er woningen voor starters vrijkomen. Waar mogelijk wil de gemeente woningen aanbieden aan mensen die uit Lisse komen. Ook is er aandacht voor woonplekken voor arbeidsmigranten.

Ga naar het begin