Overeenkomst gemeente en Wilma Wonen over Nieuw Trompenburg

7 juli

Hiermee hebben we vastgelegd hoe we omgaan met openbaar groen, waterberging en infrastructuur

De gemeente heeft overeenstemming bereikt met projectontwikkelaar Wilma Wonen over de bouw van 64 woningen in Nieuw Trompenburg in Lisse. In de overeenkomst is vastgelegd hoe we omgaan met openbaar groen, waterberging en infrastructuur. De woningen worden vrijwel energieneutraal en worden niet aangesloten op het gasnetwerk. Wethouder Jeffrey van Haaster en Ronald Tol, directeur van Wilma Wonen, tekenden vandaag, 7 juli, de overeenkomst.

Locatie Nieuw Trompenburg, tussen de Achterweg, de Vuursteeglaan en de Heereweg, is onderdeel van een groter woningbouwproject, dat al een aantal jaren loopt. Woonzorgcomplex Rustoord is hier onderdeel van. Het college stemde eind vorig jaar in met het voorontwerp van het bestemmingsplan. Nu de overeenkomst met Wilma Wonen is getekend, kan de ontwikkeling van Nieuw Trompenburg verder gaan.

Wethouder Jeffrey van Haaster: “Ik ben blij dat dit braakliggend terrein eindelijk bebouwd kan worden. Een prettige samenwerking met Wilma Wonen zorgt ervoor dat de ontwikkeling voorspoedig verloopt.”

Ronald Tol van Wilma Wonen vertelt: “Nieuw Trompenburg is een prachtige nieuwbouwlocatie die ons op het lijf geschreven is. Het is heel fijn om als projectontwikkelaar bij te kunnen dragen aan een ontwikkeling als deze en Lisse, samen met de gemeente, nóg wat mooier te maken.”

Nu de overeenkomst ondertekend is, kan het ontwerp bestemmingsplan na de zomervakantie ter inzage worden gelegd. Daarna stelt de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vast. We besteden extra aandacht aan de verkeersafwikkeling waar op dit moment nog een onderzoek voor loopt. We betrekken omwonenden hierbij . De verkoop van de 44 grondgebonden woningen en twintig appartementen staat gepland voor het tweede kwartaal van 2022, waarna de bouw naar verwachting in het derde kwartaal 2022 start.

Meer informatie over het plan is te vinden op de website: www.nieuwtrompenburg.nl.

Ga naar het begin