Ga naar de inhoud

​​​​​​​Opknapbeurt van winkelgebied Blokhuis uitgesteld

23 maart

De eigenaren van woon- en winkelgebied Blokhuis hebben besloten om de geplande opknapbeurt uit te stellen tot 2023

Vorig jaar was het streven nog om te starten met de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2022. Door een samenloop van omstandigheden lukt het helaas niet om dit jaar daadwerkelijk van start te gaan.
 

Moeilijke levering bouwmaterialen

De levering van bouwmaterialen is door corona onzeker. Een eventuele start in het derde of vierde kwartaal van 2022 is onwenselijk omdat er dan misschien vorstproblemen ontstaan. Hierdoor kan de bereikbaarheid tijdens de drukke feestmaanden in de knel komen. De eigenaren willen deze situatie graag voorkomen voor zowel de ondernemers als de bewoners.


De pand- en grondeigenaren van Blokhuis zijn nog in gesprek over de werkzaamheden

Hiervoor is een projectleider aangesteld, zijn vergunningsaanvragen gestart en zijn verschillende aannemers uitgenodigd voor de aanbesteding. Het hoofddoel van het project is om de aantrekkelijkheid van het winkelgebied Blokhuis en de leefomgeving te vergroten. Op deze manier kunnen bewoners en bezoekers ook in de toekomst met plezier in ons dorp blijven wonen en winkelen.

In 2022 wordt er wel alvast een proefstuk van de bestrating aangebracht. Op deze manier krijgt iedereen alvast een voorproefje van de nieuwe situatie.

Ga naar het begin