Open Monumentendag Gemeentehuis Lisse

10 september

Tentoonstelling, lezing Herman Pleij (bekend van DWDD en Op1), rondleiding en politiek actief

Op zaterdag 11 september om 9.30 uur opent burgemeester Lies Spruit namens de gemeente Lisse Open Monumentendag op het gemeentehuis. Vanaf 10.00 uur openen de deuren van de Open Monumentendag-locaties voor het publiek.  

Wat is er te doen in het gemeentehuis Lisse?

Tentoonstelling (10.00 – 16.00 uur, vrij te bezoeken)

In de publiekshal wordt een tentoonstelling “de Lissese politiek vroeger en nu” verzorgd, in aanwezigheid van auteur van de reeks ‘Kleine kroniek van Lisse’ Arie in ’t Veld. Ook is er informatie over de ontwerp omgevingsvisie, die nu ter inzage ligt bij de gemeente. In de ontwerp omgevingsvisie ‘Samen maken we een levendig Lisse’ schetsen we de keuzes om van Lisse een nog levendigere plaats te maken om te wonen, te werken en te verblijven. Bezoekers worden gelijk in de gelegenheid gesteld om gebruik te maken van hun democratische inspraak door een reactie (zienswijze) achter te laten.

Lezing (11.00 – 12.00 uur, aanmelding verplicht)

Emeritus hoogleraar Herman Pleij geeft in de ochtend een lezing over de Lissese dorpspolitiek. Hij reflecteert en spiegelt trends in het politieke landschap en op enthousiaste en humoristische wijze geeft hij lezingen over cultuurhistorische onderwerpen.

Rondleidingen (10.15 uur, 12.00 uur, 13.15 uur, elk 45 minuten, aanmelding verplicht)

Je kunt op verschillende momenten van de dag deelnemen aan rondleidingen door het gemeentehuis waarbij ook oude archiefstukken worden getoond.

Politiek actief?! (14.00 – 16.00 uur, aanmelding verplicht)

Wie graag meer wil weten hoe de lokale politiek werkt en wat het raadswerk- en het wethouderschap inhoudt, kan in de middag deelnemen aan de sessie politiek actief en speeddaten met politici. Dit onder leiding van gastvrouw Patricia Wouda.

Aanmelden voor lezing en rondleiding

Behalve voor een bezoek in de publiekshal (tentoonstelling en informatie omgevingsvisie) moet je je vooraf aanmelden. Dat kan via griffie@lisse.nl. De geldende coronamaatregelen waaronder 1,5 meter afstand bewaren worden in acht genomen.

Open Monumentendag

Open Monumentendag is elk tweede weekend van september, dit jaar op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021. Open Monumentendag kent een decentrale opzet: in iedere deelnemende gemeente werkt een groep vrijwilligers actief mee aan het samenstellen en de praktische uitvoering van het Open Monumentendag programma. Meer informatie en over deelnemende locaties vind je op www.openmonumentendag.nl.

De geldende coronamaatregelen waaronder 1,5 meter afstand bewaren worden in acht genomen.

Ga naar het begin