NK Tegelwippen

31 maart

Lisse daagt Noordwijk uit! Help jij mee?

Dinsdag 30 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. Gemeente Lisse gaat met gemeente Noordwijk de strijd aan om wie de meeste tegels inruilt voor groen. Help jij mee door jouw tuin te vergroenen en je uitgewipte tegels aan te melden via de app?

Met een gezonde portie rivaliteit biedt deze competitie een ludiek alternatief voor de (door corona) nog onzekere sportcompetities. Maar er is ook een belangrijker, gemeenschappelijk doel. Wanneer in heel Nederland tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, maken we samen onze steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers. En dat is hard nodig; onze leefomgeving versteent in hoog tempo. Ook in de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek ligt de verstening ver boven de 55% met een enkele uitschieter rond de 70%. Dat moet en kan anders.

Van 30 maart tot 30 september kan iedereen zijn of haar gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van jouw gemeente. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel.

Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs. Elke maand wordt door een vakjury de Wipper van de Maand uitgekozen. Al deze Wippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.

Komende twee maanden zal de gemeente in samenwerking met De Groene Uitdaging aandacht besteden aan het vergroenen van onze tuinen. Met leuke acties en het weggeven van planten. Meer informatie via www.degroeneuitdaging.nl/alletuinengroen

Ga naar het begin