Nieuw: een pluim voor jonge mantelzorgers

2 juni

Ken je iemand die zo'n pluim verdient? Vraag dan een pluim aan!

In de week van de jonge mantelzorger - van 1 tot 7 juni - start WelzijnsKompas een nieuw initiatief. Een bedankje voor jonge mantelzorgers, namens de gemeente.

Gewone kinderen in een bijzondere thuissituatie

Jonge mantelzorgers, wie zijn dat eigenlijk? Dat zijn kinderen met bijvoorbeeld een gehandicapt broertje of zus, een vader met psychische problemen of een moeder die chronisch ziek is. Kinderen die opgroeien met zorg door ziekte binnen het gezin. Door de aandacht voor het zieke of gehandicapte gezinslid blijven ze vaker op de achtergrond en/of maken zich zorgen over hun gezinslid, soms meer dan goed voor ze is. Het zijn gewone kinderen in een bijzondere thuissituatie.

Cadeautje

Om deze jonge mantelzorgers te bedanken en te waarderen is er in 2021 iets nieuws in Hillegom en Lisse: een pluim voor jonge mantelzorgers! Dit bedankje is een cadeaubon die bij een aantal lokale en regionale winkels, maar ook bij de bioscoop in Lisse, besteed kan worden.

Pluim aanvragen

De pluim kun je aanvragen voor kinderen van 8 t/m 17 jaar die te maken hebben met langdurige zorg in hun thuissituatie. Dit kunnen zij zelf doen of de ouders. Aanvragen kan vanaf 1 juni via het aanvraagformulier op de website van WelzijnsKompas.

Meer informatie? Bel naar 0252-757100 op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur.

Het uitdelen van een pluim aan jonge mantelzorgers is een pilot. De resultaten van de pilot nemen we mee in de herwaardering van het mantelzorgcompliment.

Ga naar het begin