Voldoende aanmeldingen stembureauleden

4 januari

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen.

Ad

Update 4 januari 2021

Voldoende stembureauleden

Veel inwoners hebben zich aangemeld als stembureaulid. Daar zijn we dankbaar voor. Wij hebben op dit moment voldoende aanmeldingen ontvangen en daarom is aanmelden als stembureaulid niet meer nodig. Misschien zijn onze buurgemeenten nog op zoek. Kijk op www.elkestemtelt.nl en meld je aan!


Door de coronamaatregelen zijn meer mensen op het stembureau nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden.

Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Voor het werken op het stembureau ontvang je een vergoeding.
In onze gemeente kan er ook op 15 en 16 maart worden gestemd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft namelijk voorgesteld dat op die dagen in elke gemeente een beperkt aantal stemlokalen open gaan. Dit is bedoeld voor mensen die door het coronavirus tot de risicogroepen behoren.

Veel extra stembureauleden nodig

Als stembureaulid lever jij juist nu een belangrijke bijdrage aan de democratie. Samen met de andere leden van het stembureau zorg je dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen worden extra stembureauleden ingezet. Ook zijn er reserveleden nodig. Medewerkers van een stembureau krijgen vooraf een gratis (digitale) training.

 

Al stembureaulid geweest?

Ben je bij eerdere verkiezingen actief geweest op een stembureau? Dan is aanmelden niet nodig. Jouw gegevens zijn bij ons bekend. Wij nemen binnenkort contact met je op.

Ga naar het begin