Lisser automobilisten geholpen door team ’Band op Spanning’

30 juni

Op zaterdag 26 juni konden bezoekers van het centrum in Lisse hun autobanden laten controleren en oppompen

Ongeveer 60% van de bestuurders in Nederland rijdt met een te lage bandenspanning. Dit is niet gek, als je je bedenkt dat autobanden 2 tot 3% per maand aan spanning verliezen. Controleer je bandenspanning elke twee maanden. Met de juiste bandenspanning verbruikt je auto minder brandstof tijdens het rijden en voorkom je ongelukken.

Bandenspanningsactie op 26 juni

Op zaterdag 26 juni konden bezoekers van het centrum in Lisse hun autobanden laten controleren en oppompen door het team van ‘Band op Spanning’. Afgelopen oktober is eenzelfde actiedag gehouden, waarbij er veel CO2 is bespaard en 8 mensen bewust zijn gemaakt van een mogelijk lekke band. Het actieteam hielp deze zaterdag 60 automobilisten op weg met de juiste bandenspanning en attendeerde 5 automobilisten op een mogelijk lekke band. Met deze actie is er ruim 482 kg CO2 bespaard! Wethouder Jeffrey van Haaster bracht ook een bezoek aan de dag, en roept Lissenaren op hun banden op spanning te houden.

Besparen

Met een juiste bandenspanning bespaar je gemiddeld 60 euro aan brandstofuitgaven per jaar en voorkom je onnodige slijtage van je banden. Bovendien verminder je met deze onderhoudsbeurt ook je CO2-uitstoot met zo’n 40 kilo CO2 per jaar! In Nederland zouden we hier jaarlijks 400 miljoen kilo CO2-uitstoot mee kunnen voorkomen.

Check dus regelmatig je bandenspanning. Kijk voor meer informatie en tips over het pompen en de juiste bandenspanning op www.degroeneuitdaging.nl/bandenspanning.

Ga naar het begin