Lisse vervangt bomen

4 februari

Elk jaar worden de bomen in Lisse gecontroleerd om te zorgen voor gezond groen en een mooi en veilig straatbeeld. Uit deze controles blijkt dat er 242 bomen gekapt moeten worden.

 

Een groot deel van de bomen lijdt aan essentaksterfte. Alle gekapte bomen worden vervangen, maar komen niet altijd op exact dezelfde plek terug.

De komende weken zal het bedrijf de Nationale Bomenbank door heel Lisse bomen kappen. Op de pagina over boomonderhoud vindt u een lijst met bomen die gekapt gaan worden.

Essentaksterfte

Essentaksterfte is een ziekte die wordt veroorzaakt door een schimmel. Door de aantasting van essentaksterfte verzwakt de boom dusdanig dat hij kwetsbaar wordt voor andere aantastingen en uiteindelijk zal sterven. De schimmel verspreidt zich over grote afstanden via sporen door de lucht. Via het blad dringt het schimmelweefsel de takken binnen en van daar uit verder de boom in.


Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0252 en vraagt u naar de heer Nico Sluijmer of de heer Michel Suiding, Toezichthouders Groen. 

Ga naar het begin