Lintjesregen in Lisse

26 april

Vrijdag 26 april kregen 4 inwoners van de gemeente Lisse een koninklijke onderscheiding ter gelegenheid van Koningsdag 2019.

4 inwoners die een lintje kregen
Vlnr: Chiel Renique, Burgemeester Lies Spruit, Cor van der Meer, Tiny Reewijk-Kortekaas, Dick Faas (foto: Sven van der Vlugt)

Burgemeester Lies Spruit reikte de onderscheidingen uit. 

De volgende inwoners werden onderscheiden:

 

De heer T.C.M. (Dick) Faas (68 jaar)

De heer Dick Faas was in de jaren zeventig al actief bij Sportclub Lisse. Hij was als financieel adviseur betrokken bij de fusie met Lisser Boys in 1981, vervolgens bleef hij dertig jaar lid van de financiële commissie van de nieuwe voetbalclub: FC Lisse.

Hij speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van het sportpark Ter Specke en nam het initiatief voor een golfbaan rondom het sportpark. Sinds de oprichting in 2008 is hij voorzitter van Golfbaan Ter Specke.

De heer Faas wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Mevrouw C.A.M. (Tiny) Reeuwijk-Kortekaas (75 jaar)

Mevrouw Tiny Reeuwijk-Kortekaas was bijna dertig jaar (1981-2011) betrokken bij scoutinggroep Graaf van Lynden: als bestuurslid en bij de organisatie van activiteiten. Van 1995 tot 2010 was ze vrijwilliger bij de afasiesoos in Heemstede, onder meer als penningmeester en leidinggevende.

Sinds 2008 is ze actief voor Ren- en Toervereniging De Bollenstreek, waar ze schoonmaakt en de kantine bestiert. Bij het vijftigjarig bestaan van de Poelpolder in 2017 en 2018 heeft ze meegeholpen bij de organisatie van festiviteiten.

Ook bezorgt ze in deze wijk al bijna vijftig jaar het kerkblad.

Mevrouw Reeuwijk-Kortekaas wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

De heer C.W. (Cor) van der Meer (78 jaar)

De heer Cor van der Meer onderhoudt sinds 2009 de tuin en kerkhof van de Engelbewaarderskerk en levert kunstwerken voor de kerkenveiling. Ook is hij al ruim twintig jaar actief bij speeltuinvereniging Kindervreugd als organisator of vrijwilliger bij activiteiten.

Minstens zo lang is hij een belangrijke kracht bij de Lenteflora, waar hij meewerkt aan de show en bij de op- en afbouw. Sinds 2002 is hij betrokken bij jeu de boules vereniging Les Boules Fleuries: niet alleen als instructeur bij clinics, hij heeft ook het terrein fraai aangekleed met bloemen en planten.

De heer Van der Meer wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

De heer A.J.E.G. (Chiel) Renique (73 jaar)

De heer Chiel Renique heeft zich naast zijn functie als secretaris onderwijszaken bij VNO-NCW intensief ingezet voor het onderwijs en de aansluiting hiervan op de arbeidsmarkt. Via verschillende organisaties heeft hij zich sterk gemaakt voor techniekonderwijs, bijvoorbeeld als vice-voorzitter van de Stuurgroep Techniek in Primair Onderwijs en bestuurslid van de stichting Publieksvoorlichting Wetenschap en Techniek. Ook op internationaal terrein is hij bijzonder actief geweest, onder meer bij de Education Committee van BIAC (Business and Industry Advisory Committee to OECD) in Parijs (1993-2005) en de International Labour Organization (ILO) in Genève (2005-2011). Na zijn pensionering in 2011 werd hij bestuurslid van de Stichting Internationaal Onderwijs en vrijwilliger voor het Dutch Employers Corporation Programma (DECP).

Hij bleef daarnaast actief voor de International Organisation of Employers, waar hij al langer bij betrokken was (2000-2016). Hij zat van 2006 tot 2014 in de auditcommissie van het Siriusprogramma, dat universiteiten en Hogescholen stimuleert om passend onderwijs te ontwikkelen voor bovengemiddeld begaafde studenten (excellentieonderwijs).

De heer Renique wordt vanwege de internationale uitstraling van zijn verdiensten benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Ga naar het begin