Laat gratis je fietsverlichting controleren op 6 november

26 oktober

Fietsverlichtingsactie weer van start

Ik val op

Tijdens de fietsverlichtingsactie kunnen fietsers op zaterdag 6 november gratis hun verlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.

De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het doet. Daarom organiseren gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met tientallen rijwielhandelaren weer een fietsverlichtingsactie.

Bij de deelnemende rijwielhandelaren kan je op de actiedag je verlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoef je alleen het materiaal te betalen en dus geen arbeidsloon. 

Gratis controle in Lisse

Bemelman Bike Sport in Lisse doet mee met de fietsverlichtingsactie. Van 8 tot en met 13 november kan je hier ook nog terecht. Zij geven dan 10% korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) van reparatie van fietsverlichting.

De politie gaat na de actie gericht controleren op werkende verlichting. Een extra reden om alles op orde te krijgen want de boete voor onverlicht fietsen bedraagt € 55,-.

Ga naar het begin