Koninklijke Onderscheiding voor Tom Rooijakkers 

22 april

Burgemeester Lies Spruit verraste de heer Tom Rooijakkers op woensdag 21 april met een Koninklijke Onderscheiding. De heer Rooijakkers is gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

burgemeester Lies Spruit en Tom Rooijakkers

Dit gebeurde tijdens een digitale bestuursvergadering van de harddraverij Vereniging.

Betrokken voorzitter

Al meer dan 36 jaar is de heer Rooijakkers betrokken bij de Harddraverij Lisse & omstreken. Hij is begonnen als medewerker binnen de vereniging rond 1984. Daar organiseerde hij de ‘maandagavondspelen’ voor de feestweek en zat hij in de commissie Publiciteit.  

Na ca. 15 jaar werd hij tijdens de ledenavond van 18 december 1998 benoemd tot bestuurslid.   

In 2010 is hij tot vicevoorzitter benoemd en vanaf 2011 is hij voorzitter van de HDV. Ondertussen is hij al 10 jaar actief betrokken als voorzitter.

Uitgegroeide organisatie

De afgelopen jaren is de HDV uitgegroeid tot een organisatie met ruim 100 vrijwilligers. Het aansturen van zo’n omvangrijke organisatie is een grote verantwoordelijkheid en dit doet de heer Rooijakkers met groot enthousiasme. Hij schenkt aandacht aan alle vrijwilligers en is overal bij betrokken. In 2022 hoopt de HDV het 150 jarig bestaan te kunnen en mogen vieren.   

Burgemeester Spruit is verheugd dat zij de onderscheiding aan de heer Rooijakkers mocht overbrengen en prees hem voor zijn jarenlange grote inzet voor de Harddraverij Vereniging.

Ga naar het begin