Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Bert Mondriaan

16 december

Burgemeester Lies Spruit reikte op woensdag 16 december een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Bert Mondriaan (80 jaar).

Lintje

De heer is gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanwege de ernstige gezondheidssituatie van de heer Mondriaan is de onderscheiding aan zijn echtgenote overhandigd.

De heer Mondriaan is al bijna 20 jaar bestuurslid van de Huurdersbelangenvereniging Bollenstreek (HBVB), waarvan de laatste 5 jaar als vicevoorzitter. Met zijn kunde en kennis is hij door de loop der jaren met recht een vraagbaak te noemen en heeft een heel actieve rol vervuld om te bemiddelen tussen huurders en verhuurders. Hij gaat altijd erg nauwkeurig en zeer goed voorbereid te werk, waarbij zijn sociale gevoel komt altijd allereerst naar boven en daarnaast ook zijn gevoel voor rechtvaardigheid. Ook bij onderwerpen zoals huurverhogingen en scheefhuur zorgt hij dat de belangen van huurders goed behartigd worden. Als bij mensen een inkomen wegvalt, zoals de afgelopen tijd tijdens de Corona, staat hij ze met raad en daad bij. Hij gaat onvermoeibaar als belangbehartiger te werk.

Daarnaast neemt de heer Mondriaan alle faciliterende werkzaamheden op zich, en beheert als een huismeester het HBVB kantoor. Hij zorgt ervoor, samen met zijn vrouw, dat alles op rolletjes loopt. En ze hebben ook jarenlang gezorgd dat het kantoor er piekfijn en schoon uit bleef zien, maar gezien zijn gezondheid heeft hij recent een klein stapje teruggezet. Dit neemt niet weg dat hij nog steeds van onschatbare waarde is voor de HBVB.

Vrijwilligers zoals de heer Mondriaan zijn van onschatbare waarde voor de samenleving en zorgen dat mensen hun weg kunnen vinden en gehoord en geholpen worden. Dit blijkt zeker ook uit de ondersteuningsbrieven die nodig zijn om een onderscheiding aan te vragen.

 

Ga naar het begin