Knarrenhof woonconcept: nieuwe woonvorm leeftijdsbestendig wonen

15 maart

Onderzoek naar nieuwe woonvorm

De gemeente is een onderzoek gestart naar de behoefte voor een nieuwe woonvorm waar leeftijdsbestendig wonen centraal staat: het Knarrenhof woonconcept.  

Wat is een Knarrenhof woonconcept?

Het concept van Knarrenhof is de combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van heden. Hierdoor ontstaat een uniek concept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen.

Voor wie is Knarrenhof bedoeld?

Knarrenhof is namelijk bedoeld voor mensen die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. Het is immers geen woongroep. Wel is het een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis, kunde en gezelschap profiteert. Dit is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen. Bij deze woonvorm helpt men buren waar nodig. Niet met zorg, maar met aandacht. 

Online informatieavond

We zijn benieuwd wie interesse heeft in deze woonvorm. We organiseren daarom een online informatiebijeenkomst op 31 maart van 19.00 tot 21.00 uur. Meld je aan door te mailen naar: knarrenhof@hltsamen.nl.

Lees meer op onze pagina over het Knarrenhof woonconcept.

 

Ga naar het begin