Ga naar de inhoud

Klimaatburgemeester bedankt!

30 oktober

Afgelopen jaar wist zij veel bewoners van Lisse al aan te moedigen om duurzame keuzes te maken

Wethouder Riet Austie en de kinderen van de St. Willibrordschool bedankten vrijdag 27 oktober klimaatburgemeester Angelique Sijsenaar voor haar goede acties. Zo organiseerde zij inspiratieavonden en een actie op Warmetruiendag met Lemon Hill, een winkel met tweedehands kleding in Lisse.  

Op vrijdag plantten de leerlingen bollen op het schoolplein, een actie die Angelique had georganiseerd samen met Arjan van der Lans van de Hobaho. ‘Er zijn 500 bollen de grond in gegaan, tulpen, narcissen, aliums en krokussen. Volgend voorjaar komt de verrassing,’ zei de klimaatburgemeester. 

Nieuw jaar als klimaatburgemeester

Met deze bollenactie trapt Angelique haar nieuwe jaar af als klimaatburgemeester. ‘Vorig jaar probeerde ik mensen aan te moedigen om goede keuzes te maken in de winkel, in het komende jaar wil ik me meer concentreren op vergroening en de waarde van de biodiversiteit.’ Wethouder Riet Austie prijst haar enorme passie: ‘Mensen als Angelique zijn zo belangrijk om de bewoners van Lisse op sleeptouw te nemen en Lisse verder te verduurzamen.  

Het wordt steeds warmer, droger én natter door klimaatverandering en de biodiversiteit gaat achteruit. We moeten iets doen, iedereen heeft een rol, van Rijksoverheid en gemeente tot individuele bewoner.’ 

Ga naar het begin