Inspraak ontwerp brug- en busverbinding

18 januari

Je kunt reageren op het ontwerp van de brug over de Ringvaart bij Lisserbroek en de busverbinding vanaf de brug naar P+R Getsewoud.

Afbeelding huizen

Je kunt via de interactieve kaart een reactie achterlaten. Projectleider Gerton Pieters van de provincie Noord-Holland licht in dit filmpje over Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Noordwijk-Schiphol toe wat de bedoeling is. 

Op de interactieve kaart kun je ook meer uitleg vinden over het project. Reacties op de intractieve kaart kun je herkennen aan een groene ster (wens), oranje stip (verbetering) of rode vlag (knelpunt). De reacties van anderen zijn zichtbaar. Het is mogelijk om zowel anoniem als op naam te reageren. Je kunt tot en met 31 januari reageren.

Bij de uitwerking van het ontwerp nemen ze alle verzamelde informatie mee, ook van eerdere bijeenkomsten in 2019 en 2020. Ze kijken daarnaa op welke manier de wensen en opmerkingen uit de omgeving een plek kunnen krijgen in het ontwerp. Later volgt een terugkoppeling over de vragen en ideeën over het ontwerpproces. Voor meer achtergrondinformatie is een presentatie beschikbaar. Deze is op 13 januari 2021 tijdens een digitale bijeenkomst voor direct omwonenden toegelicht door de provincie en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. 

Samenwerkende partijen

De provincie werkt samen met haar partners aan het verbeteren van de busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol tot een HOV busverbinding. Dit project zorgt ervoor dat reizigers vanuit de verschillende openbaar vervoer-knooppunten snel en comfortabel kunnen reizen naar hun bestemming. De samenwerkende partijen zijn de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland, de gemeenten Noordwijk, Lisse, Teylingen en Haarlemmermeer, het gemeentelijke samenwerkingsverband Holland-Rijnland en de Vervoerregio Amsterdam.

Ga naar het begin