‘Iedereen een glimlach op het gezicht’

16 maart

Stichting Fietsmaatjes genomineerd voor Vrijwilligersprijs Lisse 2021

De vrijwilligers van Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse gaan met de duofiets op pad om ritten te maken met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Denk aan oudere senioren of mensen met een beperking. De groep vrijwilligers is genomineerd voor de Vrijwilligersprijs Groep 2021. Harriet van der Kooij, coördinator bij Fietsmaatjes Hillegom Lisse, vindt dit fantastisch om te horen. ‘Dat betekent dat we waarschijnlijk in Lisse zijn gespot met onze duofietsen en dat we ook weer wat meer bekendheid hebben gekregen. Het is een kroon op ons leuke werk.’ Lees in dit portret meer over deze enthousiaste groep vrijwilligers.

Lekker fietsen

Fietsmaatjes Hillegom Lisse heeft een groot team van vrijwilligers met verschillende taken, zoals bestuursleden, coördinatoren en technisch medewerkers. Vrijwilliger Theo van den Berg vertelt dat ze reparaties doen en de fietsen onderhouden, zodat iedere dag kan worden gefietst. Dit betekent volgens Harriet: ‘Lekker fietsen in de duinen, gezellig kletsen en als er geen corona is een kopje koffie of thee onderweg. Iedereen die terugkomt heeft een glimlach op zijn gezicht. Het is heel fijn om buiten en even uit je vertrouwde omgeving te zijn’.

Voorkomen van eenzaamheid

Degene die Fietsmaatjes Hillegom Lisse voor de Vrijwilligersprijs heeft voorgedragen, had daar een goede reden voor: ‘Zij verrichten ontzettend veel werk om met name ouderen te helpen actief mee te fietsen en zo voorkomen ze ook nog vereenzaming.’ Kortom, een waardige kandidaat voor de Vrijwilligersprijs Groep.

Meer weten over Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse? Stagiaires van Welzijnskompas interviewden hen voor Blik op Lisse. Bekijk hier het interview 

Vrijwilligersprijzen Lisse

De vrijwilligersprijzen worden normaal gesproken uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dit was nu vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk. In de aanloop naar een alternatieve uitreiking plaatsen we portretten van de genomineerde vrijwilligers. Zij worden op deze manier als blijk van waardering in het zonnetje gezet. Dit jaar is bovendien het Jaar van de Vrijwilliger, een mooi moment om extra aandacht te vragen voor vrijwilligerswerk. Keukenhof is met ingang van dit jaar sponsor van de vrijwilligersprijzen.

Ook vrijwilliger worden?

Neem contact op met WelzijnsKompas via info@welzijnskompas.nl of 0252 757 100 en informeer naar de mogelijkheden. Als u vrijwilligerswerk wil doen bij Fietsmaatjes Hillegom Lisse kunt u ook direct naar de website www.fietsmaatjeshillegomlisse.nl gaan.

 

Ga naar het begin