Vrijwilligersprijzen: Ren- en Toervereniging de Bollenstreek

26 februari

Vrijwilligers van Ren- en Toervereniging De Bollenstreek genomineerd voor Vrijwilligersprijzen

De Ren- en Toervereniging (RTV) De Bollenstreek heeft een grote groep vrijwilligers die zich inzet voor het reilen en zeilen van de vereniging. Denk aan het organiseren van wedstrijden, onderhoud van de baan en de tuin en activiteiten voor de leden van de club. De wielervereniging bestaat bijna 65 jaar en beschikt sinds begin jaren ’80 over een prachtig eigen clubparkoers op sportpark Ter Specke. De vrijwilligers zijn genomineerd voor de Vrijwilligersprijzen Groep Lisse 2021. In dit portret lees je meer over deze enthousiaste club.

90 vrijwilligers

Peter Bemelman, Hans van Noort en Marcel de Groot zijn al 25 jaar als vrijwilliger betrokken bij RTV De Bollenstreek. Ze doen dit omdat ze enorm van de sport houden, maar ook vanuit een bepaald plichtsgevoel. Natuurlijk zijn ze blij met de nominatie: ‘Als je hoort dat je genomineerd bent als clubje, dan streelt dat wel!’ De drie heren zijn benieuwd wat de nominatie teweeg gaat brengen. ‘Er loopt hier een legertje aan mensen die hun vrije tijd erin steken om alle activiteiten op de club zo lekker en ontspannen mogelijk te laten lopen. We zijn met zo’n 90 vrijwilligers, maar hebben eigenlijk altijd een tekort.’ Kortom, nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!

Ontwikkelingen in de club

Degenen die RTV De Bollenstreek hebben voorgedragen geven aan dat er afgelopen jaren veel is gebeurd in de vereniging: er zijn verschillende wedstrijden georganiseerd, zoals Tour de Lisse en de Kermisrondes in de regio. Ook is gezorgd voor structuur in de club en voor meerdere sponsors die de club steunen. Peter Bemelman, Hans van Noort en Marcel de Groot hebben daar als bestuursleden een belangrijke rol in gehad. Dankzij alle vrijwilligers hebben veel streekgenoten de wielersport kunnen beoefenen op meerdere niveaus.

Vrijwilligersprijzen Lisse

De vrijwilligersprijzen worden normaal gesproken uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dit was nu vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk. In de aanloop naar een alternatieve uitreiking plaatsen we portretten van de genomineerde vrijwilligers. Zij worden op deze manier als blijk van waardering in het zonnetje gezet. Dit jaar is bovendien het Jaar van de Vrijwilliger, een mooi moment om extra aandacht te vragen voor vrijwilligerswerk. De Keukenhof is met ingang van dit jaar sponsor van de vrijwilligersprijzen.

Meer weten over de vereniging? Stagiaires van Welzijnskompas interviewden de genomineerden voor Blik op Lisse. Bekijk hier het interview 

Ook vrijwilliger worden?

Neem contact op met WelzijnsKompas via info@welzijnskompas.nl of 0252 757 100 en informeer naar de mogelijkheden.

Ga naar het begin