‘Het liefst zou ik hier iedere dag komen!’

15 februari

Het hospice Duin- en Bollenstreek is genomineerd voor de Vrijwilligersprijs Groep 2021. In dit portret lees je meer over deze gemotiveerde groep vrijwilligers.

Foto Hospice met vrijwilligers

De vrijwilligers van het hospice Duin- en Bollenstreek halen veel voldoening uit hun vrijwilligerswerk. ‘Ik ga hier altijd weg met een heel mooi gevoel’, aldus een van hen. De groep bestaat uit zorgvrijwilligers, koks en tuin- en klusjesmannen. Ze zijn genomineerd voor de Vrijwilligersprijs Groep Lisse. In dit portret leest u meer over deze groep gemotiveerde vrijwilligers.

Blij met nominatie

De vrijwilligers van het hospice zijn erg blij met de nominatie. Ze hopen dat het mensen stimuleert om eens binnen te lopen en misschien zelfs om vrijwilligerswerk te komen doen. Er is een al grote groep vrijwilligers actief. Zij hebben verschillende taken en met elkaar zorgen ze voor een zo prettig mogelijke laatste levensfase van de gasten.

De waarde van dit vrijwilligerswerk

Rita, een van de Lissese vrijwilligers, vertelt dat ze als kok de gasten vraagt wat ze willen eten en probeert zoveel mogelijk aan hun wensen te voldoen. Ze wil de gasten zoveel mogelijk verwennen en vindt het geweldig om in het hospice te zijn. ‘Ik kom hier twee dagen per week, maar het liefst zou ik hier iedere dag komen!’ Ze doet het voor de mensen, maar haalt er zelf ook veel energie uit. ‘Het is fijn om zo iets voor mijn medemens te kunnen doen.’

Tanja, eveneens vrijwilliger uit Lisse, denkt dat de waarde van het vrijwilligerswerk bij het hospice vooral zit in het ‘vertroetelen van mensen op het laatste stuk van hun levenspad’.

Altijd paraat ondanks corona

De inwoner die deze groep heeft voorgedragen voor de Vrijwilligersprijs zegt iets moois. ‘Ook in deze moeilijke tijd met kans op coronabesmetting staan de vrijwilligers van het hospice altijd paraat voor de terminale patiënten.’

Vrijwilligersprijzen Lisse

De vrijwilligersprijzen worden normaal gesproken uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dit was nu vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk. In de aanloop naar een alternatieve uitreiking plaatsen we portretten van de genomineerde vrijwilligers. Zij worden op deze manier als blijk van waardering in het zonnetje gezet. Dit jaar is bovendien het Jaar van de Vrijwilliger, een mooi moment om extra aandacht te vragen voor vrijwilligerswerk.

Ook vrijwilliger worden? Neem contact op met WelzijnsKompas via info@welzijnskompas.nl of bel 0252 757 100 en informeer naar de mogelijkheden.

Ga naar het begin