Ga naar de inhoud

Gemeente Lisse tekent overeenkomst voor Haven 1-3

30 augustus

Het pand bekend als 'De Witte Zwaan' wordt omgevormd tot een gebouw met 52 huurappartementen

Vrijdag, 26 augustus, tekende wethouder Jolanda Langeveld de zogenaamde anterieure overeenkomst tussen gemeente en Holland Vastgoed B.V., vertegenwoordigd door de heer P. de Vries. 
 

Indeling

Het pand bestaat uit vier bouwlagen en staat al enige tijd gedeeltelijk leeg. Op de begane grond en derde verdieping komen twaalf appartementen, op de eerste en de tweede verdieping veertien. Op de vierde verdieping worden bergingen voor de bewoners gerealiseerd. Bij de ontwikkeling van het project wordt rekening gehouden met duurzaamheid. Er wordt ook voorzien in voldoende auto- en fietsparkeerplaatsen op eigen terrein.
 

Behoud pand  

Wethouder Jolanda Langeveld: “Door het voormalige kantoorgebouw ‘De Witte Zwaan’ te transformeren naar 52 huurappartementen wordt het pand duurzaam gebruikt. Het is mooi dat we dit soort voormalige kantoorgebouwen kunnen behouden en er een nieuwe, nuttige functie aan kunnen geven. Zeker voor de doelgroep starters in de sociale huursector.”
 

Kantoorgebouw/appartementen

De herontwikkeling naar woningen is in lijn met de verandering van het omliggende gemengd woon- en werkgebied naar een overwegend woongebied. Het pand aan de Haven deed voorheen dienst als kantoor voor onder meer de brandweer en accountant Flynth. De sloopwerkzaamheden zullen worden beperkt tot een interne verbouwing.
 

Levensloopbestending

In totaal worden er met de ontwikkeling van het project 52 huurappartementen gerealiseerd, waarvan 28 in het sociale segment, achttien appartementen in het middelduur segment en zes appartementen in het dure segment. Het project past in de doelstelling van de gemeente om woningen voor alle doelgroepen te realiseren.
 

Overeenkomst

In een anterieure overeenkomst staan alle afspraken en voorwaarden over bijvoorbeeld de buitenruimte en de nutsvoorzieningen. Hiermee worden alle risico’s afgedekt en is helder wie waar verantwoordelijk voor is.

Ga naar het begin