Ga naar de inhoud

Gemeente Lisse adopteert reuzenbol

24 februari

​​​​​​​De gemeente Lisse heeft een Reuzenbol geadopteerd van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek

Fotobijschrift: Wethouder Kees van der Zwet (midden) adopteert namens de gemeente Lisse een reuzebol. Wil Brouwer (links) en Jan van Vliet (rechts) ondertekenden namens De Gildemeesters de overeenkomst.
Fotobijschrift: Wethouder Kees van der Zwet (midden) adopteert namens de gemeente Lisse een reuzebol. Wil Brouwer (links) en Jan van Vliet (rechts) ondertekenden namens De Gildemeesters de overeenkomst.

De gemeente Lisse heeft een Reuzenbol geadopteerd van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek. Vandaag, 24 februari, tekende wethouder Kees van der Zwet daarvoor de overeenkomst. Het is nog niet bekend waar de Reuzenbol wordt geplaatst, maar dat wordt zeker een mooie plek in Lisse.
 

Op de kaart zetten

De Reuzenbollen zijn 1.85 meter hoog, hebben een omtrek van zes meter en worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven en gemeenten, die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Met de adoptie draagt de gemeente Lisse bij aan het hogere doel van dit project: de Bollenstreek jaarrond op de kaart zetten.
 

Prachtig project

“Dit project van de Gildemeesters is een prachtig initiatief dat belangrijk is voor de aantrekkelijkheid van de Bollenstreek”, aldus wethouder Van der Zwet. “Als gemeente Lisse leveren we daar graag een bijdrage aan.
 

Kunstenaars

Elke Reuzenbol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio. De bol die Lisse adopteert heeft de titel ‘Multicolored Climbers’ en is gemaakt door Paul van den Aardweg uit Lisse. Dit werk symboliseert de variatie in kleurenpracht van de bloembollenvelden en de mensen, die van over de hele wereld de Bollenstreek komen bezoeken. Beide zijn gevarieerd in vorm en verschijning en zijn het mooist in harmonie.
 

Meedoen

“Deze bol symboliseert de inclusieve samenleving waar we als Lisse voor staan”, aldus wethouder Van der Zwet. “Een samenleving waarin iedereen er toe doet en iedereen meedoet en meedenkt.”
 

ANWB fietsroute

Dit voorjaar wordt er in samenwerking met Rent-a-bike van Dam uit Noordwijkerhout een fietsroute en app langs de bollen geïntroduceerd en ook de ANWB zal de Reuzenbollen opnemen in hun ‘Bollenstreek’ fietsroute. Dit zal vast tot extra toerisme leiden naar onze mooie streek.

 

Ga naar het begin